Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ
“Παραλύει” η Νότια Κορέα για τις πιο κρίσιμες εξετάσεις των μαθητών
νοτία κορέα, μαθητές
 clock 20:52 | 15/11/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Σε μια από τις πιο τεταμένες ημέρες του χρόνου για τη Νότια Κορέα, περισσότεροι από 500.000 υποψήφιοι κάθισαν στις θέσεις τους για τις εξοντωτικές πανεθνικές εξετάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια, διαδικασία που μπορεί να καθορίσει ολόκληρη τη μελλοντική τους πορεία.

Η χώρα τέθηκε σε κατάσταση απόλυτης συγκέντρωσης: αστυνομικοί μετέφεραν μαθητές που κινδύνευαν να καθυστερήσουν, ενώ για 35 λεπτά ολόκληρος ο εναέριος χώρος «πάγωσε».

Ο αριθμός των υποψηφίων ήταν ο μεγαλύτερος των τελευταίων επτά ετών. Οι περισσότεροι είχαν γεννηθεί το 2007, μια χρονιά “ευοίωνη” για τους Κορεάτες, που προκάλεσε ένα σπάνιο κύμα γεννήσεων.

Από τη 1:05 έως τη 1:40 το μεσημέρι, καμία πτήση δεν επιτρεπόταν να απογειωθεί ή να προσγειωθεί σε οποιοδήποτε αεροδρόμιο της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του Incheon. Ήταν η στιγμή της ακουστικής κατανόησης στο μάθημα των Αγγλικών, μια στιγμή που η Νότια Κορέα αντιμετωπίζει σχεδόν ως ιεροτελεστία.

Όπως γράφει το CNN, συνολικά 140 πτήσεις επηρεάστηκαν, ενώ αεροπλάνα περίμεναν κυκλώνοντας πάνω από τα αεροδρόμια, καθηλωμένα κάτω από το όριο των 3.000 μέτρων.

Τράπεζες και επιχειρήσεις άνοιξαν μία ώρα αργότερα ώστε κανείς εξεταζόμενος να μη χαθεί στην πρωινή κίνηση. Το εννιάωρο τεστ θεωρείται αποφασιστικό για την επιτυχία σε μια κοινωνία όπου ο ανταγωνισμός είναι σχεδόν υπαρξιακός.

«Αυτή η εξέταση ήταν ένας στόχος σχεδόν είκοσι χρόνων και ταυτόχρονα μια νέα αρχή», είπε η Γιεσόν Κιμ, περιμένοντας έξω από το εξεταστικό κέντρο όπου έδινε η κόρη της.

Φέτος είχαν εγγραφεί 554.174 υποψήφιοι, 6% περισσότεροι από πέρυσι και ο μεγαλύτερος αριθμός από το 2019. Το 2007 είχαν γεννηθεί σχεδόν 496.000 παιδιά, μια μικρή “αναλαμπή” μέσα στη μακρά πτωτική πορεία των γεννήσεων από τα μέσα της δεκαετίας του 1990.

Πηγή: news247.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τουρκία: Πτώση του C-130 - Σενάρια για «εκτόξευση πυραύλου ή drone από τη Γεωργία»

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis