Κόσμος

Νοσοκομείο βιντεοσκόπησε κρυφά 1.800 γυναίκες που γδύνονταν για θεραπεία

hosp.jpg

Σοκ στην Καλιφόρνια.
Ένα νοσοκομείο του Σαν Ντιέγκο βιντεοσκόπησε κρυφά 1.800 γυναίκες που γδύνονταν, γεννούσαν και υποβάλλονταν σε ευαίσθητες γυναικολογικές επεμβάσεις χρησιμοποιώντας κρυφές κάμερες, σύμφωνα με μήνυση που υποβλήθηκε από 81 από τα θύματα.

Το νοσοκομείο Sharp Grossmont είχε τοποθετήσει κρυμμένες κάμερες σε τρεις αίθουσες χειρουργικών επεμβάσεων στο κέντρο υγείας των γυναικών του El Cajon την περίοδο Ιουλίου 2012 - Ιουνίου 2013. Οι κάμερες βιντεοσκοπούσαν ανύποπτες γυναίκες που γεννούσαν, υποβάλλονταν σε υστερεκτομή, αποστείρωση και άμβλωση, καταγράφοντάς τα πρόσωπά τους και τις "πιο ευαίσθητες περιοχές των γεννητικών οργάνων", αναφέρει η μήνυση, που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνιας την Παρασκευή.

Το νοσοκομείο παραδέχθηκε ότι κατέγραφε τις διαδικασίες, με τον ισχυρισμό ότι αυτό γινόταν στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με το εάν ένας... υπάλληλος έκλεβε το φάρμακο αναισθησίας propofol. Οι κάμερες εντοπίστηκαν σε καροτσάκια νοσοκομείων στις αίθουσες χειρουργικής επέμβασης.

"Ο σκοπός των τριών καμερών ήταν να διασφαλιστεί η ασφάλεια των ασθενών με τον προσδιορισμό της αιτίας που τα φάρμακα λείπουν από τα καροτσάκια", ανέφεραν στελέχη του νοσοκομείου, που αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες στη μήνυση.

Το νοσοκομείο επίσης κατηγορείται για "βαριά αμέλεια" στην αποθήκευση του βιντεοσκοπημένου υλικού, τα οποία φυλάσσονταν σε υπολογιστές και ήταν προσιτά σε πολλούς ανθρώπους,
 συμπεριλαμβανομένουτου μη ιατρικού προσωπικού. Στη μήνυση το νοσοκομείο εγκαλείται επειδή δεν κατάφερε να παρακολουθήσει "ποιος είχε πρόσβαση στο βιντεοσκοπημένο υλικό, γιατί, ή πότε."

.sott.net

Gossip - LifeStyle

Κορωνοϊός: Στο νοσοκομείο με πνευμονία ο Κώστας Σπυρόπουλος

kostas-spiropoulos-xristina-politi-1068x623.jpg

Στο νοσοκομείο με κορονοϊό νοσηλεύεται ο Κώστας Σπυρόπουλος. Την αποκάλυψη έκανε ο Γιώργος Λιάγκας καιαποκάλυψε παράλληλα πως και η σύντροφός του Χριστίνα Πολίτη νοσεί κι εκείνη με κορωνοϊό, αλλά είναι ασυμπτωματική στο σπίτι της.

«Ο Κώστας Σπυρόπουλος είναι στο νοσοκομείο με κορονοϊό. Ξεκίνησαν τα συμπτώματα πριν μερικές μέρες. Είχε πυρετό, του ανέβηκε και έχει κάνει πνευμονία. Ανέβηκε ο πυρετός και έπεσε το οξυγόνο στο αίμα κάτω από τα επιθυμητά επίπεδα, έκανε πνευμονία και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Και η σύντροφός του, Χριστίνα Πολίτη, έχει κολλήσει κορονοϊό. Όμως είναι ασυμπτωματική και έχει παραμείνει σπίτι» είπε χαρακτηριστικά ο παρουσιαστής.

 

 

Διαβάστε επίσης Καινούργιου: Έπεσε ξανά θύμα διαδικτυακής απάτης