Κόσμος

Ναυάγιο στη Μάγχη: Το πτώμα του μικρού πρόσφυγα ξεβράστηκε στις νορβηγικές ακτές 6 μήνες μετά

Αρτίν

Στις νοτιοδυτικές ακτές της Νορβηγίας γράφτηκε ο τραγικός επίλογος της ζωής ενός  αγοριού 18 μηνών, που αγνοούνταν εδώ και έξι μήνες μετά από ναυάγιο στην περιοχή της Μάγχης. Το πτώμα του βρέθηκε στις ακτές της σκανδιναβικής χώρας, 900 μίλια μακριά από τις βρετανικές ακτές, παρασυρμένο από τα θαλάσσια ρεύματα. 

Το προσφυγόπουλο, κουρδοιρανικής καταγωγής, ονόματι Αρτίν, πέθανε μαζί με τέσσερα άλλα μέλη της οικογενείας του, όταν το μικρό σκάφος  με το οποίο ταξίδευαν βυθίστηκε.

Η οικογένεια μεταναστών επιχείρησε να φτάσει στη Βρετανία από τη Γαλλία.

Μέχρι πρότινος επικρατούσε κλίμα σύγχυσης σε σχέση με την τύχη του μικρού αγοριού, για το οποίο δεν υπήρχε επίσημη ενημέρωση.

Τα απομεινάρια της σορού του θα αποσταλούν στο Ιράν για την ταφή.

Το πλοίο, με το οποίο ταξίδευε η οικογένεια, βυθίστηκε στη Μάγχη στις 27 Οκτωβρίου.

Οι έξι από τους μετανάστες, που βρίσκονταν στο πλεούμενο, βρήκαν τραγικό τέλος. Η οικογένεια του μωρού ζούσε στο δυτικό Ιράν, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.

Άλλοι 15 μετανάστες που επέβαιναν στο πλοίο διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, ενώ έχει ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια του ναυαγίου.

Ειδήσεις σήμερα

Πακιστάν: Σύγκρουση τρένων με δεκάδες νεκρούς

Ντέιβιντ Ντούσμαν: Απεβίωσε ο τελευταίος επιζήσας απελευθερωτής του Άουσβιτς

Χουλουσί Ακάρ: H Eλλάδα είναι χώρα με επεκτατικές βλέψεις

Κόσμος

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Με φυσική παρουσία η έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, σε συνέχεια σχετικής απόφασης της Συγκλήτου του (83η Συνεδρία, 12 Μαΐου 2021) και στο πνεύμα της σχετικής ανακοίνωσης της Συνόδου των Πρυτάνεων, επιβεβαιώνει την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους 2021-22 με φυσική παρουσία του συνόλου της ακαδημαϊκής του κοινότητας στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου και την προσφορά των μαθημάτων των συμβατικών προγραμμάτων σπουδών με φυσική παρουσία. Η απόφαση αυτή υπόκειται σε επαναξιολόγηση ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων της πανδημίας COVID-19.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ακολουθώντας όλα τα τελευταία διατάγματα του Υπουργείου Υγείας εφαρμόζει αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και μέτρα για την προστασία της υγείας των φοιτητών/τριών, του ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού και των επισκεπτών στο Πανεπιστήμιο με βάση τα διαρκώς μεταβαλλόμενα δεδομένα της πανδημίας COVID-19. Η πρόσβαση στους χώρους του Πανεπιστημίου θα γίνεται με τη διενέργεια ελέγχου προσκόμισης αποδεικτικού στοιχείου -safe pass-, τόσο για τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, όσο και για τους/τις επισκέπτες/τριες στην πανεπιστημιούπολη.

Εν μέσω των πρωτοφανών συνθηκών και προετοιμαζόμενοι για το νέο ακαδημαϊκό έτος, η ύψιστη προτεραιότητα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου παραμένει η ασφάλεια και η υγεία της πανεπιστημιακής του κοινότητας, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι τα προγράμματα σπουδών υλοποιούνται απρόσκοπτα τηρώντας τα υψηλότερα ακαδημαϊκά πρότυπα. Με την απόφασή του για έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους 2021-22 με φυσική παρουσία, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ενισχύει την προσπάθεια της Πολιτείας, ενθαρρύνοντας την ακαδημαϊκή του κοινότητα στον εμβολιασμό και συνδράμει στη συλλογική προσπάθεια για ανακοπή διασποράς της πανδημίας και των θλιβερών συνεπειών της στην Κύπρο και διεθνώς.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Πρόστιμα σε εργοτάξια για ανασφάλιστους εργαζόμενους

Κρήτη: Συνεχείς περιπολίες και φύλαξη "πνευμόνων πρασίνου"

Κρήτη: Μαντινάδες εμπνευσμένες... από τον κορωνοϊό