Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ

Μπορίς Σπάσκι: Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Ρώσος γκρανμετρ

ρωσος σκακι
 clock 07:48 | 28/02/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών, ο Ρώσος σκακιστής Μπορίς Σπάσκι, ένας εκ των κορυφαίων στην ιστορία του αθλήματος, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Εμίλ Σουτόφσκι, επικεφαλής της Διεθνούς Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE).

Γεννηθείς στο Λένινγκραντ, την πόλη σήμερα γνωστή ως Αγία Πετρούπολη, ο Σπάσκι απέκτησε γαλλική υπηκοότητα το 1978. Ήταν ο 10ος παγκόσμιος πρωταθλητής σκακιού, έναν τίτλο τον οποίο κατείχε από το 1969 έως το 1972 όταν ηττήθηκε από τον Αμερικανό Μπόμπι Φίσερ στο Ρέικιαβικ σε μια αναμέτρηση που χαρακτηρίστηκε «κορυφαία του αιώνα».

«Γενιές σκακιστών έχουν μελετήσει και μελετούν ακόμη το παιχνίδι του», δήλωσε στο πρακτορείο TASS ο Αντρέι Φιλάτοφ, πρόεδρος της Ρωσικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, συμπληρώνοντας ότι είναι «τεράστια απώλεια για τη χώρα».

 

Διαβάστε επίσης

Πάπας Φραγκίσκος: Η κατάσταση της υγείας του και οι φήμες για παραίτηση

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis