Κόσμος

Μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, τερματοφύλακας... 73 ετών

termatofilakas.jpg

Η ηλικία είναι μόνος ένας αριθμός.

Αυτό απέδειξε περίτρανα ο 73χρονος… τερματοφύλακας Itzhak Hayk, που μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Ο Ιρακινής καταγωγής αθλητής, που πλησιάζει τα 74, είναι ο γηραιότερος παίκτης που έχει αγωνιστεί ποτέ σε επίσημο παιχνίδι.

Ο Hayk ζει στο Ισραήλ από το 1950 και δεν σταματά να αγωνίζεται, δείχνοντας το πάθος του για το ποδόσφαιρο.

Στον τελευταίο του αγώνα στις κερκίδες ήταν και ένας κριτής από τα ρεκόρ Γκίνες για να τον παρακολουθήσει.

Το ρεκόρ έως τώρα ανήκε στον Ουρουγουανό RobertCarmon, ο οποίος αγωνίστηκε σε επίσημο παιχνίδι σε ηλικία 53 ετών και 182 ημερών.

Κόσμος

ΕΜΑ: Το εμβόλιο της Pfizer μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και ένα μήνα σε θερμοκρασίες ψυγείου

pfizer εμβόλιο

Μέχρι ένα μήνα μπορεί να συντηρηθεί σε θερμοκρασίες ψυγείου (2-8 βαθμούς Κελσίου) το σφραγισμένο φιαλίδιο του εμβολίου της Pfizer/BioNtech που έχει απομακρυνθεί από συνθήκες κατάψυξης, αναφέρει ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Ειδικότερα, η επιτροπή για τα ανθρώπινα φάρμακα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (CHMP) συνέστησε αλλαγή στις εγκεκριμένες συνθήκες αποθήκευσης του εμβολίου Comirnaty για την αντιμετώπιση της COVID-19 που αναπτύχθηκε από την BioNTech και την Pfizer, η οποία θα διευκολύνει τον χειρισμό του εμβολίου σε κέντρα εμβολιασμού σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο ΕΜΑ συμπληρώνει ότι αυτή η αλλαγή παρατείνει την εγκεκριμένη περίοδο αποθήκευσης του μη ανοιγμένου αποψυγμένου φιαλιδίου στους 2-8 ° C (δηλ. σε κανονικό ψυγείο μετά την απομάκρυνση από συνθήκες κατάψυξης) από πέντε ημέρες σε ένα μήνα (31 ημέρες).

Η αλλαγή εγκρίθηκε μετά από αξιολόγηση πρόσθετων δεδομένων μελέτης που υποβλήθηκαν στον EMA από τον κάτοχο της άδειας κυκλοφορίας. Η αυξημένη ευελιξία στην αποθήκευση και το χειρισμό του εμβολίου αναμένεται να έχει σημαντικό αντίκτυπο στον σχεδιασμό και τον εφοδιασμό των κρατών-μελών.

ειδησεις σημερα

Ταξίδι με πλοίο - Δήλωση Υγείας: Το απαραίτητο έγγραφο για κάθε επιβάτη

Self-test: Με χειρόγραφη βεβαίωση στα σχολεία,αν δεν λειτουργεί η πλατφόρμα

Κορωνοϊός- Βρετανία: Να μπει και η Ελλάδα στην «πράσινη» λίστα, ζητάει ο επικεφαλής του Χίθροου