Κόσμος

Μόσχα για Ναβάλνι: Δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας

ναβαλνι

Την ώρα που οι πληροφορίες για την κατάσταση του Αλεξέι Ναβάλνι μόνο αισιόδοξες δεν είναι, τέσσερις γιατροί, που επισκέφθηκαν τον επικριτή του Κρεμλίνου, διέγνωσαν ότι δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, μεταδίδει το πρακτορείο RIA επικαλούμενο της επίτροπο της Ρωσίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα Τατιάνα Μοσκάλκοβα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS η Μοσκάλκοβα δήλωσε ότι οι γιατροί τον επισκέφθηκαν χθες, Τρίτη 20 Απριλίου, και επισήμανε ότι οι γιατροί είναι από ιατρικά ιδρύματα και πως στον Ναβάλνι δίνεται η αναγκαία θεραπευτική αγωγή την οποία έχουν ορίσει οι γιατροί.

«Χθες τον Αλεξέι Ναβάλνι επισκέφθηκαν γιατροί που δεν υπάγονται στο σωφρονιστικό σύστημα, τέσσερις γιατροί, οι οποίοι εξέτασαν την κατάσταση της υγείας του. Υπάρχει διάγνωση των γιατρών αυτών, σύμφωνα με την οποία συνεχίζουν να του χορηγούνται οικειοθελώς, με την συναίνεση του, οροί με διατροφικά μείγματα. Προς το παρόν δεν βρήκα κάτι το ανησυχητικό στην διάγνωση αυτή», δήλωσε ο Μοσκάλκοβα.

Η Μοσκάλκοβα δήλωσε ότι ζήτησε από την Γενική εισαγγελία να ελέγξει την κατάσταση που σχετίζεται με την χορήγηση άδειας σε γιατρούς να τον επισκεφθούν.

Ο καρδιολόγος Γιαροσλάβ Ασίχμιν, ο οποίος χθες, Τρίτη, μαζί με μερικούς συναδέλφους του έφθασε στην φυλακή ΙΚ-3 στην περιοχή Βλαντίμιρ, στο νοσοκομείο της οποίας βρίσκεται ο Ναβάλνι, δήλωσε στην εφημερίδα Novaya Gazeta ότι άκουσε ότι τον επισκέφθηκαν, αλλά δεν γνωρίζει κάτι. Ο ίδιος δήλωσε ότι οι προσωπικοί γιατροί του Ναβάλνι δεν είδαν καμία διάγνωση και πως χθες, όταν έφθασαν νωρίτερα στο νοσοκομείο για να τον επισκεφθούν, δεν τους επετράπη η είσοδος.

Στο μεταξύ η πρόεδρος της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής Έλα Παμφίλοβα, μετά το ετήσιο διάγγελμα του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση, εξέφρασε την ελπίδα ότι η ιατρική περίθαλψη στα σωφρονιστικά ιδρύματα θα πάψει να υπάγεται στην αρμοδιότητα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Σώφρονιστικών Ιδρυμάτων της Ρωσίας και ότι ο Ναβάλνι θα έχει την πρέπουσα ιατρική περίθαλψη.

Την υπαγωγή του ιατρικού τομέα στο υπουργείο Υγείας ζήτησαν με έκκλησή τους περισσότεροι από 90 παράγοντες από τον χώρο της φιλανθρωπίας.

 

Διαβάστε επίσης:

Τανζανία: Εκεί που τα παιδιά πεθαίνουν για 3 ευρώ - Συγκλονίζει Έλληνας ιερέας

Κορωνοϊός: Η μετάλλαξη της Ινδίας τρομοκρατεί την Ευρώπη - Εκατόμβες νεκρών στα κρεματόρια

Κόσμος

ΕΜΑ: Το εμβόλιο της Pfizer μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και ένα μήνα σε θερμοκρασίες ψυγείου

pfizer εμβόλιο

Μέχρι ένα μήνα μπορεί να συντηρηθεί σε θερμοκρασίες ψυγείου (2-8 βαθμούς Κελσίου) το σφραγισμένο φιαλίδιο του εμβολίου της Pfizer/BioNtech που έχει απομακρυνθεί από συνθήκες κατάψυξης, αναφέρει ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Ειδικότερα, η επιτροπή για τα ανθρώπινα φάρμακα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (CHMP) συνέστησε αλλαγή στις εγκεκριμένες συνθήκες αποθήκευσης του εμβολίου Comirnaty για την αντιμετώπιση της COVID-19 που αναπτύχθηκε από την BioNTech και την Pfizer, η οποία θα διευκολύνει τον χειρισμό του εμβολίου σε κέντρα εμβολιασμού σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο ΕΜΑ συμπληρώνει ότι αυτή η αλλαγή παρατείνει την εγκεκριμένη περίοδο αποθήκευσης του μη ανοιγμένου αποψυγμένου φιαλιδίου στους 2-8 ° C (δηλ. σε κανονικό ψυγείο μετά την απομάκρυνση από συνθήκες κατάψυξης) από πέντε ημέρες σε ένα μήνα (31 ημέρες).

Η αλλαγή εγκρίθηκε μετά από αξιολόγηση πρόσθετων δεδομένων μελέτης που υποβλήθηκαν στον EMA από τον κάτοχο της άδειας κυκλοφορίας. Η αυξημένη ευελιξία στην αποθήκευση και το χειρισμό του εμβολίου αναμένεται να έχει σημαντικό αντίκτυπο στον σχεδιασμό και τον εφοδιασμό των κρατών-μελών.

ειδησεις σημερα

Ταξίδι με πλοίο - Δήλωση Υγείας: Το απαραίτητο έγγραφο για κάθε επιβάτη

Self-test: Με χειρόγραφη βεβαίωση στα σχολεία,αν δεν λειτουργεί η πλατφόρμα

Κορωνοϊός- Βρετανία: Να μπει και η Ελλάδα στην «πράσινη» λίστα, ζητάει ο επικεφαλής του Χίθροου