Κόσμος

Μεταναστευτικό: Λουξεμβούργο - Δεν πρέπει να γκρινιάζουμε αλλά να βοηθήσουμε τους Έλληνες

επεισόδια Έβρος

Το Λουξεμβούργο τάσσεται υπέρ της αποσυμφόρησης των ελληνικών προσφυγικών καταυλισμών στα νησιά του Αιγαίου και θα δεχτεί δέκα ανήλικους.

«Νομίζω πως πρέπει κάποιος να κάνει την αρχή», είπε ο υπουργός για τη Μετανάστευση και το Άσυλο του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν πριν από την συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Κάθε χώρα μέλος της ΕΕ θα πρέπει να δεχτεί δέκα ασυνόδευτους ανήλικους ανά μισό εκατομμύριο κατοίκων. Τότε θα εξαφανιζόταν πολύ δυστυχία από αυτόν τον κόσμο. Αυτό το θέμα συζητιέται από τα Χριστούγεννα. Δεν μπορεί κανείς να γκρινιάζει μόνο, αλλά πρέπει και να βοηθήσει τους Έλληνες με συγκεκριμένο τρόπο. Η χώρα μου θέλει να δώσει το καλό παράδειγμα. Το Λουξεμβούργο δεν θα λύσει το πρόβλημα, αλλά θα αποτελέσει παράδειγμα», τόνισε.

Κόσμος

Ινδία: Σχεδόν 15.000 κρούσματα του νέου κορωνοϊού

εμβολιασμος ινδια

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 14.989 κρούσματα του SARS-CoV-2, με τους ανθρώπους που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό να φθάνουν τους 11.139.516.

Οι θάνατοι ακόμη 98 ασθενών με την COVID-19 παράλληλα αύξησαν τον απολογισμό της πανδημίας στους 157.346 νεκρούς ως εδώ.

Τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα αυξήθηκαν σε 170.126 (+1.768 σε σύγκριση με την προηγουμένη) στη χώρα που κατατάσσεται δεύτερη παγκοσμίως όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού.

Η δεύτερη φάση της εκστρατείας ανοσοποίησης στη χώρα άρχισε στην αρχή της τρέχουσας εβδομάδας. Σκοπός είναι η ανοσοποίηση των πολιτών ηλικίας άνω των 60 ετών και άνω των 45 ετών με συννοσηρότητες. Από την έναρξη του εγχειρήματος αυτού κολοσσιαίων διαστάσεων, τη 16η Ιανουαρίου, έχουν πλέον εμβολιαστεί πάνω από 15,6 εκατομμύρια άνθρωποι, στην πλειονότητά τους μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:

Κορωνοϊός: Μια ανάσα από το καθολικό lockdown έως την Καθαρά Δευτέρα

Υπόθεση Λιγνάδη: Ο Κούγιας καταθέτει αναφορά κατά Δικαστών στον Άρειο Πάγο

Ηράκλειο: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο ναυτικός