Κόσμος

Λιβύη: Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα υποστηρίξει την κατάπαυση του πυρός

Ζοζέπ Μπορέλ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συζητήσει όλους τους τρόπους για να στηρίξει μία επίσημη κατάπαυση του πυρός στην Λιβύη, εάν επιτευχθεί, αλλά οποιαδήποτε ειρηνευτική διευθέτηση θα χρειασθεί πραγματική υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ, ενόψει της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε σήμερα στις Βρυξέλλες.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν η Ένωση θα εξετάσει το ενδεχόμενο μίας στρατιωτικής ειρηνευτικής αποστολής, ο Ζοζέπ Μπορέλ απάντησε: «Μία κατάπαυση του πυρός απαιτεί κάποιος να την φροντίσει. Δεν μπορείς να πεις "ιδού μία κατάπαυση του πυρός" και να την ξεχάσεις...Κάποιος πρέπει να την εποπτεύει, να την διαχειρίζεται».

Οταν ερωτήθηκε εάν η ναυτική αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανοικτά της Λιβύης πρέπει να επαναληφθεί, είπε: «Πιστεύω ότι πρέπει να την επαναφέρουμε, ναι».

Κόσμος

Νεος σεισμός 3,6 Ρίχτερ στα σύνορα Τουρκίας – Ιράν

σεισμός

Συνεχίζεται και σήμερα η σεισμική ακολουθία στον απόηχο του σεισμού των 5,7 Ρίχτερ στα σύνορα Τουρκίας με Ιράν
Σεισμός μεγέθους 3,6 Ρίχτερ καταγράφηκε πριν από λίγο στα σύνορα Τουρκίας-Ιράν, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, καθώς συνεχίζεται και σήμερα, Δευτέρα η σεισμική ακολουθία στον απόηχο του σεισμού των 5,7 Ρίχτερ στα σύνορα Τουρκίας με Ιράν, με απολογισμό εννέα νεκρούς, ανάμεσά τους τρία παιδιά, και τουλάχιστον 37 τραυματίες.

Το επίκεντρο εντοπίζεται 32 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Σαλμάς του Ιράν.