Κόσμος

Κύπρος: Ανακοίνωσε 12 νέα κρούσματα κορονοϊού το υπουργείο Υγείας

κορωνοιος κρουσματα

Σε 12 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού από σύνολο 3,338 εργαστηριακών διαγνώσεων ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής (27/09) το υπουργείο Υγείας Κύπρου. Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Κύπρο ανέρχεται στα 1,696.Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται συνολικά 17 άτομα θετικά στον ιό SARS-CoV-2, τέσσερα εκ των οποίων στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Κόσμος

Δερμιτζάκης: Ο εθελοντής που πέθανε έλαβε placebo και όχι το εμβόλιο

εμβόλιο

Δεν έχει σχέση με το εμβόλιο του κορωνοϊού ο θάνατος εθελοντή της AstraZeneca. Ο άνθρωπος που συμμετείχε στις κλινικές δοκιμές του εμβολίου της Οξφόρδης και πέθανε, όπως δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης, ήταν στην ομάδα που στους εθελοντές χορηγούσαν το placebo.

Και ο κ. Μόσιαλος έκανε αντίστοιχη ανάρτηση αναφέροντας ότι δεν έλαβε το εμβόλιο ο εθελοντής. Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Σάο Πάουλο, το οποίο βοηθά στον συντονισμό της τρίτης φάσης της κλινικής δοκιμής, ο εθελοντής που πέθανε ήταν Βραζιλιάνος.

Ανακοίνωση για το θάνατο του εθελοντή που συμμετείχε στην κλινική δοκιμή του εμβολίου που παρασκευάζουν η εταιρεία AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, εξέδωσε την Τετάρτη η υγειονομική υπηρεσία Anvisa της Βραζιλίας.