Κόσμος

Κορωνοϊός - Ρωσία: Ο Πούτιν μοιράζει περισσότερα από 10 δισ. ρούβλια κατά της πανδημίας

πούτιν

Αυξήσεις στους μισθούς των γιατρών και των νοσηλευτών, που φροντίζουν πάσχοντες από κορωνοϊό ανακοίνωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν. Μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη με ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους και περιφερειακούς διοικητές, ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου δήλωσε πως η κυβέρνηση θα διαθέσει περισσότερα από 10 δισ. ρούβλια (132.500.000 δολ.) στην μάχη κατά της πανδημίας.

«Αποφασίσαμε τις πρόσθετες πληρωμές σε γιατρούς, νοσηλευτές και ιατρικό προσωπικό, που δουλεύουν σε ειδικές συνθήκες και έχουν αυξημένο φόρτο εργασίας. Τα κονδύλια από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό για τους σκοπούς αυτούς - περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια ρούβλια - έχουν διατεθεί και σύντομα θα φτάσουν στις περιφέρειες», ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Εργάζονται με αυταπάρνηση ως μία ομάδα», είπε ο Πούτιν για τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, που φροντίζει ασθενείς με Covid-19 και τους παρομοίασε με τους στρατιώτες, που μάχονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου. Ο ίδιος, δήλωσε πως σε αυτούς τους ανθρώπους θα χορηγηθούν τα ίδια ασφαλιστικά προνόμια, που η κυβέρνηση δίνει στον ρωσικό στρατό.

Ο Πούτιν ανακοίνωσε αυξήσεις από 20.000 μέχρι 80.000 ρούβλια για το ιατρικό προσωπικό που φροντίζει ασθενείς με κορωνοϊό, οι οποίες θα καταβάλλονται για τρεις μήνες, αρχής γενομένης από τον Απρίλιο. Ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε από τους κατά τόπους διοικητές να ενισχύσουν τις μονάδες υγείας εν μέσω της πανδημίας και τόνισε την ανάγκη «να δοθεί μάχη για τη ζωή κάθε ανθρώπου σε κάθε περιοχή».

Τα νέα μέτρα για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις

Επιπλέον, ο Ρώσος πρόεδρος εξήγγειλε νέα μέτρα για την στήριξη των επιχειρήσεων και ανακοίνωσε πως οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις θα απαλλαγούν από την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών για έξι μήνες. Επίσης, σε αυτές τις επιχειρήσεις θα δοθεί η δυνατότητα για διακανονισμό φορολογικών χρεών μέσα σε ένα έτος, μετά την άρση των απαγορεύσεων για τις επιχειρήσεις, που βρίσκονται σε ισχύ εξαιτίας της πανδημίας.

Προτεραιότητα βοήθειας θα δοθεί σε εκείνες τις επιχειρήσεις, που δεν θα κάνουν απολύσεις ενώ στην αντίθετη περίπτωση, η βοήθεια θα δοθεί απευθείας στους απολυμένους εργαζόμενους.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν παρομοίασε την πανδημία του κορωνοϊού με τις συνεχείς επιδρομές τουρκικών νομαδικών φυλών στη Ρωσία τον 11ο και 12ο αιώνα. «Το έθνος μας έχει επανειλημμένα υποστεί σοβαρές δοκιμασίες. Δέχθηκε επιδρομές από τους Πετσενέγους και τους Κουμάνους. Όμως, η Ρωσία νίκησε όλους αυτούς. Θα νικήσουμε την ασθένεια του κορωνοϊού μαζί. Μαζί, θα ξεπεράσουμε το οτιδήποτε», τόνισε ο Πούτιν.

Στην Ρωσία έχουν καταγραφεί 8.672 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, με τα 1.175 τις τελευταίες 24 ώρες. Οι νεκροί ανέρχονται στους 63 ενώ 580 ασθενείς με Covid-19 έχουν αναρρώσει.

Κόσμος

Ινδονησία- Μαλαισία: Κρούσματα και θάνατοι

κορωνοϊός μάσκα

Η Ινδονησία ανέφερε σήμερα 700 νέα κρούσματα του κορονοϊού, γεγονός που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα αυτή της νοτιοανατολικής Ασίας σε 26.473, ανακοίνωσε ένας αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας, ο Άχμαντ Γιουριάντο.

Ο ίδιος ανέφερε 40 νέους θανάτους από την COVID-19, ανεβάζοντας το σύνολο των νεκρών από την νόσο στη χώρα σε 1.613.

Παράλληλα 7.308 άνθρωποι έχουν αναρρώσει.

 

Στη Μαλαισία καταγράφηκαν σήμερα 57 νέα κρούσματα του κορονοϊού, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό σε 7.819, αλλά κανένας θάνατος. Ο αριθμός των νεκρών από την covid-19 μέχρι σήμερα παραμένει 115, ανέφερε το υπουργείο Υγείας στο Twitter.