Κόσμος

Κορωνοϊός - Κίνα: Δίνουν 1.400 δολάρια σε όποιον δηλώνει τα συμπτώματα του στις αρχές

κορωνοϊός

Οι αρχές της πόλης Κιανζιάνγκ στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας, όπου ξεκίνησε η παγκόσμια επιδημία του νέου κορωνοϊού υπόσχεται 1.425 δολάρια σε κάθε πολίτη που αναφέρει τα συμπτώματα του στις αρχές και τελικά επιβεβαιωθεί ότι πάσχει από κορωνοϊό. 

Η πόλη έχει ήδη καταγράψει 197 κρούσματα του νέου κορωνοϊού και επιχειρεί να ενισχύσει τις προσπάθειες τα κρούσματα να απομονωθούν και να λάβουν ιατρική φροντίδα. 

Η πόλη Γουχάν και η Ουαγκουάνγκ έχουν επίσης προσφέρει χρήματα σε όσους εμφανίζονται εθελοντικά προκειμένου να ελεγχθούν για τον κορωνοϊό.

 

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Κανονικά στην Ελλάδα το Άγιο Φως - Πιο λιτή η διαδικασία

αγιο φως

Το θέμα της διαδικασίας μεταφοράς και υποδοχής του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα στην Ελλάδα συζήτησαν τη Δευτέρα ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Βλάσης και ο έξαρχος του Πανάγιου Τάφου, αρχιμανδρίτης κ. Δαμιανός.

«Λόγω των συνθηκών από την εξάπλωση της πανδημίας, η διαδικασία θα διαφοροποιηθεί από την πρακτική που ακολουθείτο τα προηγούμενα έτη, με γνώμονα τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνάντηση το υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός κ. Βλάσης: «Σήμερα υποδέχθηκα στο γραφείο μου τον Έξαρχο του Πανάγιου Τάφου στην Ελλάδα Αρχιμανδρίτη κ. Δαμιανό για να συζητήσουμε -μεταξύ άλλων- το θέμα της διαδικασίας μεταφοράς και υποδοχής του Αγίου Φωτός στην Πατρίδα μας, που δυστυχώς φέτος θα διαφοροποιηθούν λόγω των συνθηκών που επικρατούν από την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού. Μπορεί φέτος η διαδικασία να είναι πιο λιτή, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι το Άγιο Φως δεν θα φωτίσει τις καρδιές όλων των Ελλήνων. Μπορεί φέτος να μην κάνουμε Πάσχα όπως θα θέλαμε, όμως οφείλουμε να βάλουμε πάνω απ’ όλα την υγεία όλων μας, για να μπορούμε του χρόνου να γιορτάσουμε τις μέρες αυτές όλοι μαζί».