Κόσμος

Κορωνοϊός - Ιταλία: Άλλοι 785 νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Κορωνοϊός στην Ιταλία

Αύξηση σε κρούσματα και νεκρούς ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας, με τον κορωνοϊό να συνεχίζει να «σαρώνει» καθημερινά τη γειτονική χώρα.

Συγκεκριμένα, τα νέα κρούσματα, αν και παρέμειναν κάτω από τις 20.000 (19.350), αυξήθηκαν σε σχέση με τα χθεσινά 16.377, ενώ 785 ήταν οι ασθενείς που έχασαν τη ζωή τους λόγω επιπλοκών από τον κορωνοϊό, σε σύγκριση με τους χθεσινούς 672.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, σε ότι αφορά τα κρούσματα, πως το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 180 χιλιάδες τεστ σε σχέση με τα 130 χιλιάδες της Δευτέρας.

Τα περισσότερα νέα κρούσματα καταγράφηκαν για άλλη μια μέρα στη Λομβαρδία (4.048), ενώ ακολούθησε το Πιεμόντε (1.617).

Ελλάδα

Ηράκλειο: Εντοπίστηκε «ορφανό» κρούσμα μεταλλαγμένου κορωνοϊού

κορωνοϊός

Νέα κρούσματα της μετάλλαξης του κορωνοϊού εντοπίστηκαν στην Ελλάδα, σε δύο διαφορετικές περιοχές, στην Κρήτη (Το πρώτο που εντοπίζεται στο νησί) και στην Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti το κρούσμα μεταλλαγμένου ιού, εντοπίστηκε στο Ηράκλειο και αφορά σε μία ηλικιωμένη γυναίκα.

Όπως μετέδωσε το OPEN TV, τα κρούσματα εντοπίστηκαν στην κοινότητα, γεγονός που προβληματίζει τους ειδικούς και τον ΕΟΔΥ καθώς δεν φαίνεται - όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες - να είναι εισαγόμενα.

Ο προβληματισμός των ειδικών έγκειται στο ότι ο μεταλλαγμένος κορωνοϊός που εντοπίστηκε σε 2 κρούσματα -με τη μετάλλαξη της Μεγάλης Βρετανίας- 1 κρούσμα στην Αττική και 1 στην Κρήτη δεν φαίνεται να πέρασε τις πύλες εισόδου της χώρας. Οι 2 αυτές περιπτώσεις μεταλλαγμένων κρουσμάτων είναι σε καραντίνα.

 

 

 

Συνολικά μέχρι αυτή την ώρα έχουν βρεθεί από το ίδρυμα ιατροβιολογικών ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών 26 κρούσματα με τη μετάλλαξη της Μεγάλης Βρετανίας. Ωστόσο, τα προηγούμενα 24 κρούσματα που ήταν ήδη γνωστά είχαν εντοπιστεί στις πύλες εισόδου της χώρας και συνεπώς ήταν εισαγόμενα. Συνεπώς, ο προβληματισμός είναι για τα δύο «ορφανά» κρούσματα και εάν οι φόβοι επιβεβαιωθούν τότε ο μεταλλαγμένος κορωνοϊός έχει εισχωρήσει στην κοινότητα στην Ελλάδα

Σημειώνεται ότι οι επιστήμονες έχουν προχωρήσει σε 1.500 αλληλουχίσεις γονιδιώματος (DNA) προκειμένου να φτάσουν σε αυτό το αποτέλεσμα.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 11 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Κρήτη - κορωνοϊός: Οι ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό στα νοσοκομεία

Κρήτη - κορωνοϊός: 1.717 έλεγχοι - 56 πρόστιμα