Κόσμος

ΗΠΑ: Διαδήλωση υπέρ της οπλοκατοχής

Οπλοκατοχή

Πολλές χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να κατέβουν στους δρόμους της πόλης Ρίτσμοντ στην πολιτεία Βιρτζίνια των ΗΠΑ σήμερα για να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση υπέρ της οπλοκατοχής, με τις αρχές να έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς φοβούνται το ξέσπασμα βίαιων επεισοδίων από ακροδεξιές ομάδες.

Οι διαδηλωτές πρόκειται να συγκεντρωθούν μπροστά από το Καπιτώλιο, την έδρα της τοπικής κυβέρνησης, για την ετήσια ημέρα λόμπινγκ που διοργανώνεται από την Virginia Citizens Defence League (VCDL), μια οργάνωση που υπερασπίζεται το δικαίωμα των πολιτών στην οπλοκατοχή και είναι αντίθετη στα νομοσχέδια που υιοθετήθηκαν νωρίτερα αυτό τον μήνα από τους Δημοκρατικούς που ελέγχουν την πολιτεία και περιορίζουν την πρόσβαση στα όπλα.

Κόσμος

Νεκρή 8χρονη από τη σπάνια ασθένεια των πρόωρων γηρατειών

κοριτσάκι

Το νεαρότερο θύμα της προγηρίας, μιας σπάνιας γενετικής ασθένειας που επηρεάζει μόλις 160 ανθρώπους στον πλανήτη, έγινε ένα κοριτσάκι 8 χρονών από την Ουκρανία, του οποίου η βιολογική ηλικία πλησίαζε τα 80 χρόνια.

Πρόκειται για το σύνδρομο Hutchinson-Gilford ή αλλιώς προγηρία το οποίο προσβάλλει το δέρμα, το μυοσκελετικό σύστημα και τα αγγεία και χαρακτηρίζεται από εκδηλώσεις πρόωρου γήρατος. Σύμφωνα με επιστήμονες προσβάλλει μόλις 1 στα 20 εκατομμύρια νεογέννητα στον πλανήτη

Η επίσημη αιτία θανάτου της ήταν η πολυοργανική ανεπάρκεια εξαιτίας της πρόωρης γήρανσης. 

Όπως έλεγε η μητέρα της σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε όταν η Άννα ήταν 3 χρόνων, το κοριτσάκι περπάτησε όταν ήταν 10 μηνών. Στους 11 μήνες την ακολουθούσε σε όλο το σπίτι αλλά φοβόταν το φως, οπότε έβγαινε έξω από αυτό, όταν σκοτείνιαζε.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι πάσχοντες από προγηρία πεθαίνουν συνήθως από εγκεφαλικά. Η Άννα υπέφερε από πολλαπλά εγκεφαλικά, τα οποία επηρέασαν την κίνηση των χεριών και των ποδιών της.