Κόσμος

Γερμανία: Στις 26 Σεπτεμβρίου πιθανότατα οι επόμενες βουλευτικές εκλογές

Γερμανία Θουριγγία εκλογές

Η 26η Σεπτεμβρίου του 2021 θεωρείται η πιθανότερη ημερομηνία των επόμενων ομοσπονδιακών εκλογών στη Γερμανία, σύμφωνα με την εφημερίδα «BILD», η οποία επικαλείται πληροφορίες από κυβερνητικούς κύκλους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στη συγκεκριμένη ημερομηνία συμφωνούν τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού (CDU/CSU, SPD) και ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ αναμένεται να υποβάλει σύντομα επισήμως την σχετική πρόταση στο υπουργικό συμβούλιο. Την τελική απόφαση λαμβάνει και ανακοινώνει, έπειτα από εισήγηση του υπουργικού συμβουλίου, ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Φρανκ - Βάλτερ Σταϊνμάιερ. Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν σκοπέυει να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα.

Σήμερα πάντως ανακοινώθηκε και η 13η Φεβρουαρίου 2022 ως η ημερομηνία εκλογής του επόμενου Ομοσπονδιακού Προέδρου - ή της επανεκλογής του κ. Σταϊνμάιερ, του οποίου η θητεία ολοκληρώνεται στις 18 Μαρτίου του ίδιου έτους.

Για την εκλογή του Προέδρου συνέρχεται η Ομοσπονδιακή Συνέλευση, η οποία αποτελείται από τα μέλη του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, με την προσθήκη ισάριθμων προσωπικοτήτων από διάφορους τομείς, οι οποίοι προτείνονται από τα τοπικά κοινοβύλια. Κατά την εκλογή του κ. Σταϊνμάιερ το 2017 η Ομοσπονδιακή Συνέλευση αριθμούσε 1260 μέλη.

Κόσμος

Βραζιλία: Ο κορωνοϊός "θερίζει" τη χώρα

coronavirus

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 24.468 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ 272 άνθρωποι υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 172.833 νεκρούς επί συνόλου 6.314.740 μολύνσεων, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Πρόκειται αντίστοιχα για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων στον κόσμο.