Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Η Χαμάς παρέδωσε δύο Ισραηλινούς ομήρους στον Ερυθρό Σταυρό στη Χαν Γιούνις (βίντεο)

όμηροι γάζα
 clock 09:35 | 01/02/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Η Χαμάς παρέδωσε τον Γαλλοϊσραηλινό όμηρο Οφέρ Καλντερόν και τον Ισραηλινό Γιάρντεν Μπίμπας στον Ερυθρό Σταυρό στη Χαν Γιούνις της Λωρίδας της Γάζας, όπως μεταδίδουν τηλεοπτικά δίκτυα.

Αμφότεροι απελευθερώθηκαν μετά από 484 ημέρες κράτησης στη Γάζα, ενώ η σύζυγος και τα δύο παιδιά του 34χρονου Μπίμπας παραμένουν ακόμα υπό ομηρεία και έχουν εκφραστεί φόβοι για την κατάσταση της υγείας τους.

Ο τρίτος όμηρος που πρόκειται να αφεθεί ελεύθερος σήμερα, ο Αμερικανοϊσραηλινός Κιθ Σίγκελ, αναμένεται να παραδοθεί σε άλλη τοποθεσία αργότερα μέσα στο πρωινό.

Λίγο νωρίτερα οχήματα του Ερυθρού Σταυρού είχαν φτάσει στη Χαν Γιούνις ενόψει της απελευθέρωσης τριών Ισραηλινών ομήρων που κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας.

Από αριστερά προς τα δεξιά στην αρχική φωτογραφία: ο Γιάρντεν Μπίμπας, ο Κιθ Σίγκελ και ο Οφέρ Καλντερόν)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΗΠΑ: Συνετρίβη ιδιωτικό τζετ που εκτελούσε αεροδιακομιδή ασθενή - 6 νεκροί (βίντεο)

Ουκρανία: Τα βορειοκορεατικά στρατεύματα έχουν αποχωρήσει από το μέτωπο του Κουρσκ

Γερμανία: Το κοινοβούλιο απέρριψε το ακραία αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για τη μετανάστευση

 

 

 

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis