Κόσμος

Εμβολιασμοί - Ιταλία: 2,5 εκατομμύρια πολιτών άνω των 70 δεν έχουν λάβει ούτε την πρώτη δόση

Ιταλία κορωνοιος

Το 36,7% των κατοίκων της Ιταλίας ολοκλήρωσε τον εμβολιαστικό του κύκλο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ιταλικού υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα, όμως, συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία το ότι 2,5 εκατομμύρια πολιτών άνω των 70 ετών, δεν έχουν ακόμη λάβει ούτε την πρώτη δόση των σκευασμάτων κατά της covid 19. Θα καταβληθεί νέα προσπάθεια, και μέσω των οικογενειακών γιατρών τους, για να πεισθούν να τεθούν υπό την «ασπίδα προστασίας» των εμβολίων.

Στο μεταξύ, ο έκτακτος επίτροπος αρμόδιος για την εκστρατεία εμβολιασμού στρατηγός Φραντσέσκο Φιλιουόλο επιμένει ότι, παρά μια μικρή μείωση στις προμήθειες εμβολίων των φαρμακοβιομηχανιών Moderna και Pfizer, σε καθημερινή βάση μπορούν να συνεχίσουν να χορηγούνται 500.000 εμβόλια. Χθες, Κυριακή, στο μεταξύ, οι νέες μολύνσεις κορονοϊού στην χώρα ήταν 808, με 12 νεκρούς. Ο δείκτης Rt, βρίσκεται στο 0,6.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν ότι παρά το ότι τα κρούσματα παραμένουν συνολικά σε χαμηλά επίπεδα, τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια σχετική αύξηση, λόγω της σταδιακής διάδοσης της παραλλαγής Δέλτα.

Την τελευταία εβδομάδα, στην περιφέρεια Βένετο καταγράφηκε αύξηση των περιστατικών κορωνοϊού της τάξης του 12%, στην Λιγουρία (με πρωτεύουσα την Γένοβα) του 12,9% , ενώ στην κεντρική περιφέρεια Μάρκε, το ποσοστό αυτό αγγίζει το 130%.

Όλοι οι ειδικοί επαναλαμβάνουν ότι η επιφυλακή και η προσπάθεια ιχνηλάτησης των νέων μολύνσεων θα πρέπει να είναι μέγιστη, για να μπορέσουν και να ανοίξουν χωρίς προβλήματα τα σχολεία της χώρας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

ειδησεις σημερα 

Μέρκελ: Το μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων είναι στην ενωμένη Ευρώπη

Ταϊλάνδη: Μεγάλη έκρηξη σε εργοστάσιο άφησε ένα νεκρό και τουλάχιστον 29 τραυματίες

Κορωνοϊός - Βρετανία: Νέα χαλάρωση μέτρων ανακοινώνει ο Τζόνσον

Πολιτικό Παρασκήνιο

Χαρδαλιάς - κορωνοϊός: Έκανε την 3η δόση του εμβολίου

νίκος χαρδαλιάς

Την τρίτη δόση του εμβολίου κατά της COVID-19 έκανε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter, επισυνάπτοντας σχετική φωτογραφία:

«Έκανα την 3η δόση του εμβολίου κατά της COVID-19.Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Σοφία, στην Άσπα, στη Μαρία, στην Ιωάννα και στη Νίκη, σε κάθε υγειονομικό στέλεχος της Επιχείρησης Ελευθερία σε όλη τη χώρα. Μία εκλεκτή ομάδα που γράφει ξεχωριστές σελίδες καθήκοντος στο βιβλίο αυτής της μάχης».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο - σεισμός: Οι συνεχείς έντονες δονήσεις προκαλούν προβληματισμό και ανησυχία

Κρήτη - ΒΟΑΚ: Επί τόπου αυτοψίες για την κατασκευή του νέου δρόμου (φωτό)

Αρκαλοχώρι: Αγωνία και για την τοπική επιχειρηματικότητα

ESPA BANNER