Κόσμος

Κορωνοϊός - Βρετανία: Νέα χαλάρωση μέτρων ανακοινώνει ο Τζόνσον

Μπόρις Τζόνσον

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα το σχέδιο του για τη χαλάρωση του λοκντάουν στην Αγγλία, συμπεριλαμβανομένων και οδηγιών για τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, την προσωπική προστασία, αλλά και την εργασία από το σπίτι, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Οι νομικοί περιορισμοί που εφαρμόζονται για την πρόληψη της εξάπλωσης της COVID-19 αναμένεται να αρθούν τη 19η Ιουλίου, με την απόφαση για το αν το Λονδίνο θα προχωρήσει προς την κατεύθυνση αυτή να έχει προγραμματιστεί να ληφθεί στις 12 Ιουλίου.

Τα δεδομένα αφήνουν να εννοηθεί ότι τα περιστατικά μόλυνσης από την πανδημία θα εξακολουθήσουν να αυξάνονται καθώς οι περιορισμοί χαλαρώνουν, αλλά η σύνδεση των νοσηλειών και των θανάτων έχει αποδυναμωθεί από το πρόγραμμα εμβολιασμού, όπως ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση.

Οι άνθρωποι θα μάθουν να ζουν με την COVID, όπως κάνουν ήδη με τη γρίπη, αναμένεται ότι θα πει ο Τζόνσον, εννοώντας ότι οι νοσηλείες, τα σοβαρά περιστατικά και οι θάνατοι θα συνεχιστούν, αλλά σε ένα πολύ χαμηλότερο επίπεδο σε σύγκριση με αυτό πριν από τον διαδεδομένο εμβολιασμό.

«Χάρη στην επιτυχημένη προώθηση του προγράμματος εμβολιασμού, βαδίζουμε σταδιακά στον οδικό μας χάρτη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Τζόνσον. «Αλλά θα πρέπει να τονίσω ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει και ότι τα περιστατικά θα συνεχίσουν να αυξάνονται μέσα στις επόμενες εβδομάδες», παρατήρησε ο ίδιος.

«Καθώς αρχίζουμε να μαθαίνουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό, θα πρέπει να συνεχίσουμε να διαχειριζόμαστε προσεκτικά τους κινδύνους από την COVID και να αποφασίζουμε με κρίση σχετικά με τις ζωές μας», πρόσθεσε.

Η χρήση των εμβολίων στη Βρετανία καταγράφηκε σε ποσοστό 86% του ενήλικου πληθυσμού που έχει λάβει την πρώτη δόση ενώ το 64% είχε λάβει τη δεύτερη δόση μέχρι χθες, Κυριακή, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης.

Ωστόσο τα περιστατικά μόλυνσης από την COVID-19 αυξάνονται τις τελευταίες εβδομάδες, κυρίως από την εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα, ενώ το τελευταίο βήμα για την χαλάρωση του λοκντάουν καθυστέρησε κατά τέσσερις εβδομάδες, προκειμένου να έχουν δυνατότητα εμβολιασμού περισσότεροι άνθρωποι.

Τα στοιχεία των αρμόδιων υπηρεσιών στη Βρετανία δείχνουν ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά σε υψηλό βαθμό για την πρόληψη των σοβαρών περιστατικών και της νοσηλείας σε νοσοκομεία από το αναφερόμενο παραλλαγμένο στέλεχος, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Ο υπουργός Στέγασης της Βρετανίας Ρόμπερτ Τζένρικ δήλωσε χθες ότι μάσκες προστασίας προσώπου δεν θα είναι απαραίτητες μετά το τελευταίο βήμα στη χαλάρωση του λοκντάουν.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Θετικός στον κορωνοϊό... ήταν έτοιμος για ταξίδι

Βρήκε ανθρώπινο κρανίο στη νήσο Ντία

Περίεργα - Παράξενα

Οι παμπ στην Αγγλία ψεκάζουν τις τουαλέτες τους με σπρέι «Anti-Cocaine»!

σπρέι

Σε μια προσπάθεια να σταματήσουν οι άνθρωποι να σνιφάρουν κοκαΐνη, οι παμπ στην Αγγλία εφαρμόζουν ήδη το σπρέι κατά της κοκαΐνης. Το επονομαζόμενο «Blokit»!

Πως δρα το συγκεκριμένο σπρέι; Κάνει μια επίστρωση σε επιφάνειες όπως τουαλέτες, στεγνωτήρια χεριών, μπαρ ή τραπέζια και καταστρέφει τη σκόνη κοκαΐνης όταν έρθει σε επαφή με αυτό.

Παρά την προσπάθεια της αστυνομίας να σταματήσει τους ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο να κάνουν συχνή και συνεχή χρήση στις παμπ, οι ειδικοί για την ασφάλεια των ναρκωτικών φαίνεται πως δίνουν τη λύση.

Το σπρέι δοκιμάζεται ήδη στα βορειοανατολικά της Αγγλίας, στο Ντάρλινγκτον, όπου 24 παμπ έχουν ψεκαστεί τις επιφάνειές τους σύμφωνα με το VICE.

Αυτές οι παμπ δεν έχουν επιλεγεί τυχαία, καθώς τα σκυλιά της δίωξης ναρκωτικών έχουν εντοπίσει στο παρελθόν σε αυτά ίχνη κοκαΐνης.

Οι δημιουργοί του Blokit, δήλωσαν ότι 600 εγκαταστάσεις, κατόπιν άδειας σε όλη τη χώρα, πρόκειται να αρχίσουν να χρησιμοποιούν το σπρέι.

Όταν λέμε εγκαταστάσεις, δεν εννοούμε μόνο τις παμπ, αλλά και τα κολέγια, τους κινηματογράφους, τις βιβλιοθήκες κτλ.

Το «Blokit» φέρεται να κατασκευάζεται από ένα μη τοξικό μείγμα ρητινών και επιφανειοδραστικών ουσιών και κοστίζει 650£ (770 ευρώ) τα 60 μπουκάλια. Ήδη μάλιστα έχουν τοποθετηθεί αφίσες στις παμπ, για να ειδοποιήσουν τους πελάτες ότι το σπρέι χρησιμοποιείται.

Όπως αναφέρει το VICE, ορισμένοι ιδιοκτήτες παμπ είχαν παρατηρήσει ότι σχεδόν μόνιμοι πελάτες τους έχουν σταματήσει να πίνουν στην παμπ τους, από τότε που είχε χρησιμοποιηθεί το σπρέι.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Ήπιε 51 ποτά σε 51 pub μέσα σε 24 ώρες και πάει για το ρεκόρ Guinness

Αυστραλία: Τα κοάλα στην ουρά για να... εμβολιαστούν

Η στιγμή που τέσσερις τεράστιοι πύργοι γίνονται σκόνη - Βίντεο

ESPA BANNER