Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ
Έκρηξη σε εβραϊκό σχολείο στο Άμστερνταμ -Σκόπιμη επίθεση, λένε οι Αρχές
Άμστερνταμ
 clock 10:55 | 14/03/2026
writer icon newsroom ekriti.gr

Έκρηξη προκάλεσε ζημιές σε εβραϊκό σχολείο στο Άμστερνταμ νωρίς το πρωί του Σαββάτου (14/3), σε αυτό που η δήμαρχος της πόλης περιγράφει ως σκόπιμη επίθεση κατά της εβραϊκής κοινότητας.

Πληροφορίες που μεταδίδει το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP αναφέρουν ότι η έκρηξη προκάλεσε περιορισμένες ζημιές.

Το περιστατικό σημειώθηκε μία ημέρα αφότου η ολλανδική αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε τέσσερις άνδρες, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για έκρηξη έξω από συναγωγή στο Ρότερνταμ, που προκάλεσε μικρής έκτασης πυρκαγιά και ζημιές στο κτίριο.

Η δήμαρχος της ολλανδικής πρωτεύουσας περιγράφει το περιστατικό αυτό ως μία σκόπιμη επίθεση κατά της εβραϊκής κοινότητας, μετέδωσε το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP.

Πρόκειται για τουλάχιστον την ένατη συναγωγή της εβραϊκής διασποράς που γίνεται στόχος μέσα στον μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κρήτη: Δράμα η παραγωγή ελαιολάδου - Αρχίζουν και "δίνουν" τα χωράφια τους οι παραγωγοί

ΙΝΣΕΤΕ: Πως βαθμολογούν οι τουρίστες την Κρητική ξενοδοχειακή φιλοξενία

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis