Κόσμος

Εκκλησία της Αγγλίας: Το σεξ είναι μόνο για παντρεμένα ετερόφυλα ζευγάρια

Ότι δεν έχετε ξανακούσει για το σεξ

Σε σχετικές οδηγίες που εξέδωσε, καλεί επίσης τους Χριστιανούς με γκέι ή στρέιτ σύμφωνα συμβίωσης να είναι εγκρατείς

Η Εκκλησία της Αγγλίας διευκρίνισε πως το σεξ μπορεί να συμβαίνει μόνο μέσα σε ετερόφυλους γάμους, προσθέτοντας πως σε γκέι ή στρέιτ σχέσεις «δεν ανταποκρίνεται στον σκοπό του Θεού για τους ανθρώπους».  

Επίσκοποι εξέδωσαν ειδικές οδηγίες επί του θέματος, στις οποίες αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Για τους Χριστιανούς, ο γάμος - δηλαδή η ένωση μεταξύ ενός άντρα και μιας γυναίκας εφ' όρου ζωής, συμβόλαιο με ανταλλαγή όρκων- παραμένει το πρέπον πλαίσιο για σεξουαλική δραστηριότητα».  

Και προσθέτουν: «Οι σεξουαλικές σχέσεις εκτός ετερόφυλου γάμου δεν ανταποκρίνονται στον σκοπό του Θεού για τους ανθρώπους».  

Η Εκκλησία της Αγγλίας απαγορεύει τους γάμους ομοφυλοφίλων, αλλά επιτρέπει στο ποίμνιό της τα σύμφωνα συμβίωσης μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, αρκεί να είναι «σεξουαλικά εγκρατείς».  

Το Σύμφωνο Συμβίωσης νομιμοποιήθηκε στη χώρα το 2005 και το 2018 το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε πως και τα ομόφυλα ζευγάρια έχουν δικαίωμα σε αυτό.   

Τις τελευταίες δεκαετίες η Εκκλησία της Αγγλίας έχει προκαλέσει έντονο διχασμό με όσα λέει και πώς διαχειρίζεται θέματα που αφορούν την κοινότητα LGBTQI+.  

Κόσμος

Με λεωφορεία στέλνει η Τουρκία τους μετανάστες στα σύνορα με την Ελλάδα

μετανάστες

Σχεδόν 300 μετανάστες έφτασαν με λεωφορεία στη σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα, με σκοπό να περάσουν τα σύνορα.

Μετανάστες στα σύνορα
Μετανάστες στα σύνορα

Οι εικόνες των εκατοντάδων ανθρώπων, που βρίσκονται μόλις λίγα μέτρα από τα ελληνικά εδάφη, μεταδόθηκαν σε απευθείας σύνδεση από την τουρκική τηλεόραση.

Σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα, πρόκειται για ανθρώπους από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Μαρόκο, το Ιράν και το Πακιστάν, οι οποίοι έφτασαν στην Αδριανούπολη με λεωφορεία.

 

 

Την ίδια ώρα, τουρκικά Μέσα μεταδίδουν πως πλήθος προσφύγων βρίσκεται στα τουρκικά παράλια και είναι έτοιμο προς αναχώρηση με προορισμό τα ελληνικά νησιά και συγκεκριμένα στη Σάμο.

 

 

Χθες κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Τουρκίας απείλησαν ότι θα ανοίξουν τα σύνορα στους πρόσφυγες και μετανάστες, για να περάσουν στην Ευρώπη. «Μαζεύοντας» τις δηλώσεις τους, ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν, έκανε νέα δήλωση, εξηγώντας ότι, «η πολιτική της Τουρκίας παραμένει αμετάβλητη, αλλά η χώρα δεν μπορεί πλέον να συγκρατεί τη μαζική εισροή προσφύγων από την Ιντλίμπ στα σύνορά της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέες "βόμβες" Ερντογάν για το προσφυγικό - Δεκάδες Τούρκοι στρατιώτες νεκροί στη Συρία