Κόσμος

Αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού και στην Κύπρο

COVID-19,Κύπρος

Στην Κύπρο εντοπίστηκαν 15 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 από σύνολο 2.891 εργαστηριακών διαγνώσεων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο υγείας. Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 1.580.

Τα 9 από τα 15 νέα κρούσματα προέκυψαν από ιχνηλάτηση. Συγκεκριμένα, τα 6 άτομα είναι επαφές από το επαγγελματικό περιβάλλον των κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν στις 14 Σεπτεμβρίου (με συμπτώματα από τα Μικροβιολογικά εργαστήρια) και στις 16 Σεπτεμβρίου (από ιχνηλάτηση). Το ένα άτομο έχει συμπτώματα. Τα σημερινά νέα περιστατικά έκαναν την εξέταση ιδιωτικά.

Τα υπόλοιπα 6 από τα 15 κρούσματα προέκυψαν από ιδιωτική πρωτοβουλία. Το πρώτο άτομο αφορά Ρωσίδα, μόνιμο κάτοικο Λεμεσού που επέστρεψε από το Λονδίνο στις 8 Σεπτεμβρίου και στις 13 Σεπτεμβρίου ανέπτυξε συμπτώματα (ανοσμία, ζαλάδες, αδυναμία). Μετά την επιστροφή της στην Κύπρο ενημερώθηκε ότι φιλικό της άτομο στο Λονδίνο είχε εντοπιστεί θετικό στον ιό στις 13 Σεπτεμβρίου.

Το δεύτερο άτομο έκανε την εξέταση λόγω συμπτωμάτων που είχε από τις 10 Σεπτεμβρίου (πυρετό, πονόλαιμο, βήχα). Δύο άτομα έκαναν την εξέταση από ιδιωτική πρωτοβουλία, χωρίς να έχουν συμπτώματα. Δεν σχετίζονται μεταξύ τους και διερευνάται εάν είχαν επαφή με άλλα κρούσματα. Τα άλλα δύο άτομα ήρθαν στην Κύπρο από την Αγγλία στις 7 Σεπτεμβρίου και μεταξύ 10 και 12 Σεπτεμβρίου άρχισαν να εκδηλώνουν συμπτώματα (καταρροή, βήχας).

Ελλάδα

Στο νοσοκομείο 14χρονος με κορωνοϊό και βαριά συμπτώματα

Κορωνοϊός

Στο νοσοκομείο του Ρίου νοσηλεύεται από την Πέμπτη 14χρονος με κορωνοϊό από την Ηλεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ κατά την άφιξή του στο νοσοκομείο εμφάνιζε βαριά συμπτώματα, ωστόσο τώρα είναι απύρετο και φαίνεται πως τα δύσκολα πέρασαν.
Στο νοσοκομείο, νοσηλεύεται και ο πατέρας του που είναι επίσης θετικός στον κορωνοϊό.

Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό ανήλικου που νοσηλεύεται με κορωνοϊό στην Πάτρα από την αρχή της πανδημίας.