Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ
Αυστρία: Χιλιάδες πολίτες στο Γκρατς αποχαιρετούν με κεριά τα δέκα θύματα της ένοπλης επίθεσης σε σχολείο
πολίτες στο Γκρατς αποχαιρετούν με κεριά τα δέκα θύματα της ένοπλης επίθεσης
 clock 08:40 | 11/06/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Τρίτης στην κεντρική πλατεία του Γκρατς, κρατώντας κεριά στη μνήμη των δέκα θυμάτων του μαζικού φονικού σε λύκειο της πόλης – του πλέον πολύνεκρου σχολικού επεισοδίου στην πρόσφατη ιστορία της Αυστρίας. Η πλατεία μετατράπηκε σε «θάλασσα από φως και σιωπή», όπως τη χαρακτήρισαν οι τοπικοί ανταποκριτές.

Ο δράστης, ένας 21χρονος πρώην μαθητής  του λυκείου Dreierschützengasse, αυτοκτόνησε στην τουαλέτα του σχολείου λίγο μετά την ένοπλη επίθεση, στην οποία έχασαν τη ζωή τους επτά μαθητές, δύο καθηγητές και αργότερα μια ακόμη τραυματίας στο νοσοκομείο. Άλλοι 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν, τέσσερις εκ των οποίων σοβαρά.

Σύμφωνα με τις αυστριακές αρχές, ο ένοπλος κατείχε νόμιμα δύο όπλα –ένα πιστόλι και μία καραμπίνα– και δεν είχε απασχολήσει προηγουμένως την αστυνομία. Τα κίνητρα του παραμένουν υπό διερεύνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πανελλήνιες 2025: Πότε θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες και οι βάσεις εισαγωγής

Λος Άντζελες: Πτώμα κοντά σε λεηλατημένα καταστήματα κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis