Κόσμος

Αστροναύτες έψησαν το πρώτο διαστημικό μπισκότο (φωτο)

Αστροναύτες έψησαν το πρώτο διαστημικό μπισκότο.jpg

Οι αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) έψησαν ένα χριστουγεννιάτικο μπισκότο σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας, αλλά... ούτε που το άγγιξαν, αφού η λιχουδιά είναι πολύ σημαντική για να φαγωθεί.

Η Κριστίνα Κοχ της NASA ανέβασε μια χαρακτηριστική φωτογραφία μαζί με τον αστροναύτη Λούκα Παρμιτάνο και το μπισκότο σε πρώτο πλάνο, να αιωρείται... 

«Φτιάξαμε κουλουράκια και γάλα για τον Άγιο Βασίλη φέτος. Χαρούμενες διακοπές από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό», έγραψε η Κοχ στο Twitter.

Όπως προείπαμε, ωστόσο, το μπισκοτάκι δεν θα καταλήξει στο στομάχι των αστροναυτών, αλλά θα διατηρηθεί στο ψυγείο μέχρι να αποσταλεί στη Γη για... έρευνα!

Και αυτό, γιατί αποτελεί μέρος της δοκιμής ενός φούρνου, που στάλθηκε στον ISS τον Νοέμβριο. 

Πρόκειται για τον μικρό κυλινδρικό φούρνο μηδενικής βαρύτητας Zero G Oven, ο οποίος είναι σε θέση να ζεστάνει το φαγητό μέχρι τους 363,3 βαθμούς Κελσίου, αλλά έχει τη δυνατότητα να ψήσει μόνο ένα μπισκότο τη φορά...

Αξίζει να σημειώσουμε πως κάθε φαγητό πρέπει να σφραγίζεται αεροστεγώς στο διάστημα, λόγω του πιθανού κινδύνου δημιουργίας ψίχουλων.

Όπως και να έχει, όλα συνηγορούν στο ότι έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για τις πιο μακρινές αποστολές, στη Σελήνη, στον Άρη και αλλού...

Η NASA, άλλωστε, θεωρεί εξόχως σημαντικό για την ψυχολογία των αστροναυτών να είναι σε θέση να τρώνε φρεσκοψημένο φαγητό και το μπισκότο μάλλον είναι μόνο η αρχή.

Κόσμος

Mαδρίτη: Ταυρομαχία για τους άνεργους ταυρομάχους εξαιτίας της πανδημίας

ταυρομαχία

Οι λάτρεις των ταυρομαχιών θα επιστρέψουν τον ερχόμενο μήνα στην αρένα ταυρομαχιών της Μαδρίτης, Λας Βέντας, για πρώτη φορά μετά την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού για να παρακολουθήσουν μια ταυρομαχία για φιλανθρωπικό σκοπό και συγκεκριμένα για να συγκεντρωθούν χρήματα για τους ταυρομάχους εκείνους που έμειναν άνεργοι εξαιτίας του κορονοϊού, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

Σχεδόν όλες οι αρένες ταυρομαχιών της Ισπανίας παρέμειναν κλειστές κατά τον περασμένο χρόνο λόγω των περιορισμών του λοκντάουν βυθίζοντας τους ταυρομάχους σε οικονομική κρίση.

Την ταυρομαχία της 2ας Μαϊου θα επιτραπεί να παρακολουθήσει ένας μέγιστος αριθμός 6.000 ανθρώπων, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Μαδρίτης. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 40% της χωρητικότητας της αρένας, που θεωρείται μια από τις σημαντικότερες από του λάτρεις αυτού του θεάματος.

Οι μάσκες θα είναι υποχρεωτικές και θα ισχύουν αυστηρά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης ειδικά για την διοργάνωση.

Τα μεγάλα φεστιβάλ ταυρομαχιών όπως του Σαν Ισίδρο, της Σεβίλλης τον Απρίλιο και της Παμπλόνα τον Ιούλιο, ματαιώθηκαν τον περασμένο χρόνο και έτσι οι ταύροι κατέληξαν από τα ράντσα κατευθείαν στα σφαγεία.

Αλλά ακόμη και πριν το λοκντάουν ματαιώσει τις ταυρομαχίες, η διάσημη αυτή ισπανική παράδοση προσπαθούσε επί χρόνια να επιβιώσει.

Οι απόψεις για τις ταυρομαχίες διαφέρουν ανάμεσα στους Ισπανούς με κάποιους να τις θεωρούν αναπόσπαστο μέρος του πολιτισμού τους και άλλους ένα φρικτό θέαμα.

Μια δημοσκόπηση του 2019 για την El Español, μια διαδικτυακή εφημερίδα, κατέληξε ότι το 56,4% των Ισπανών είναι αντίθετοι στις ταυρομαχίες, ενώ το 24,7% τις υποστηρίζει και το 18,9% αδιαφορεί.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη: Ο μυθικός θεός Τάλως «προστατεύει» την πολιτική προστασία

Ηράκλειο – Κορωνοϊός: “Βουτιά” στις εισπράξεις από την ενοικίαση των κυλικείων

Ηράκλειο: Προβλήματα στις πτήσεις από τους ισχυρούς νοτιάδες