Κόσμος

Αλβανία: Αύξηση 5,8% των ξένων επισκεπτών σε ετήσια βάση

αλβανία

Αύξηση 5,8% στην είσοδο ξένων επισκεπτών στην Αλβανία καταγράφηκε το Φεβρουάριο του 2019, έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2018, ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Στατιστικής (INSTAT).

Ο αριθμός των ξένων επισκεπτών στην Αλβανία αυξάνεται σταδιακά και η χώρα καθίσταται ελκυστικός προορισμός για τους Βρετανούς τουρίστες. Σύμφωνα με τα στοιχεία του INSTAT για την υπό εξέταση περίοδο, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι στην κορυφή των χωρών από τις οποίες προήλθε ο μεγαλύτερος αριθμός ξένων επισκεπτών, αυξημένος κατά 27,9% (σε ετήσια βάση).

Ανοδική τάση σημείωσαν οι αφίξεις ξένων επισκεπτών από τη Βόρεια Μακεδονία (+17% σε ετήσια βάση) και στο ίδιο μήκος "κύματος" κινούνται οι αφίξεις επισκεπτών από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και την Ελλάδα, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τα στοιχεία του INSTAT.

Στο μεταξύ, οι θετικές τάσεις στον τουρισμό αποτυπώθηκαν και στη διαμόρφωση των τουριστικών εσόδων το προηγούμενο έτος. Τα έσοδα από τον τουρισμό διαμορφώθηκαν σε 1,86 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 9% σε σχέση με το 2017. Το 2018 επισκέφθηκαν την Αλβανία περίπου έξι εκατομμύρια ξένοι επισκέπτες, αριθμός αυξημένος κατά 16% σε σχέση με το 2017.

Κόσμος

Ιταλία: Άγνωστος σκότωσε δύο αδελφάκια και έναν ηλικιωμένο

Το σημείο του εγκλήματος

Συναγερμός σήμανε στις αρχές στην Ιταλία το μεσημέρι της Κυριακής όταν άγνωστος άνοιξε πυρ στους δρόμους της πόλης Αρδεα, κοντά στη Ρώμη, σκοτώνοντας δύο αδελφάκια και έναν ηλικιωμένο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο δράστης είναι κάτοικος της περιοχής που σημειώθηκε το έγκλημα, 34 ετών, ενώ προηγουμένως είχε διαπληκτηστεί με τον ηλικιωμένο. Τα αδέρφια που σκοτώθηκαν από τα πυρά του ήταν τριών και οκτώ ετών, ενώ ο δράστης κατάφερε να διαφύγει του σημείου και να κλειδωθεί σπίτι του,  όπου πραγματοποιούν επιδρομή οι αστυνομικές δυνάμεις. 

Οι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει το σημείο, ενώ προέτρεψαν τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν σπίτια τους. 

Διαβάστε επίσης:

G7: Συμφωνία για την παροχή 1 δισ. δόσεων εμβολίων το 2022

Πρώην καλόγρια έκλεψε 800.000 από κολέγιο και τα τζόγαρε σε καζίνο - βίντεο