Κόσμος

Αλεξανδρείας Θεόδωρος: "Η Αφρική είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε να δείξουμε ως Πατριαρχείο"

Πατριαρχείο Αλεξανδρείας - τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών της Σχολής του Αγίου Αθανασίου.

Στην Πατριαρχική Ιερά Μονή Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, στην Αλεξάνδρεια, έλαβε χώρα η τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών της Σχολής του Αγίου Αθανασίου.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Θεόδωρος απένειμε στους αποφοίτους τα πτυχία ευχόμενος στα παιδιά καλή πρόοδο στην ζωή τους. «Η Αφρική είναι το μέλλον και είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε να δείξουμε ως Πατριαρχείο. Το μέλλον για την εκκλησία μας είναι η πατρίδα σας. Πολλές φορές αναφέρομαι στους στίχους, αυτό το χώμα είναι δικό σας και δικό μας. Αυτό το χώμα είναι η πατρίδα σας. Αυτά τα χώματα της Αφρικής σας γέννησαν και αυτοί οι άνθρωποι περιμένουν από τα χέρια σας βοήθεια, από τα μάτια σας φως, από το στόμα σας λόγια καλά και συνετά και εμείς από εδώ θα περιμένουμε να ακούμε τα καλά σας νέα και τότε θα γονατίζουμε στον Άγιο Σάββα και θα λέμε, δόξα τω Θεώ, οι κόποι μας δεν πήγανε χαμένοι, γιατί τίποτα δεν χάνετε σε αυτή την ζωή».

Πατριαρχείο Αλεξανδρείας - τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών της Σχολής του Αγίου Αθανασίου.
Πατριαρχείο Αλεξανδρείας - τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών της Σχολής του Αγίου Αθανασίου.

Tέλος είπε, «Σήμερα παιδιά μου σας χαιρετώ και θέλω να σας ευχηθώ να έχετε καλή πρόοδο. Δεν θα ήθελα τίποτα να ζητήσω από την αγαπώσα καρδιά σας. Μια φωνή θέλω μόνο να ακούτε. Μην ξεχνάτε το Πατριαρχείο μας, την εκκλησία του Αγίου Μάρκου, αυτή την ζεστή αγκαλιά που νιώσατε αυτά τα χρόνια εδώ στο Μοναστήρι μας και αυτή την αγκαλιά δώστε στους ανθρώπους που θα σας πλησιάσουνε». 

Ο κ. Θεόδωρος, απευθυνόμενος στον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια, εξέφρασε στο πρόσωπό του τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του στην Ελλάδα και κυρίως προς το Υπουργείο Παιδείας και την Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων, για την στήριξή τους και την παραχώρηση εκπαιδευτικών, ώστε να λειτουργεί η Ακαδημία σωστά και να δίδει εφόδια γνώσεων στους φοιτητές.

Ο Πατριάρχης, απηύθυνε θερμές ευχαριστίες προς τον Πατριαρχικό Επίτροπο Αλεξανδρείας, Σεβ. Μητροπολίτη Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσο, αλλά και τον Επίσκοπο Ταμιάθεως κ. Γερμανό, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σε σένα Άγιε του Θεού Ταμιάθεως Γερμανέ μου, να σε ευχαριστήσω, ήσουν σαν Πατέρας στοργικός για τα παιδιά μας, πάντα γελαστός, τους δίδαξες την ευπρέπεια, να σέβονται το θυσιαστήριο και ότι η αγία Τράπεζα είναι τα Άγια των Αγίων. Μαζί και με τον Γέροντα Παύλο, σας ευχαριστούμε, γιατί διδάξατε στα παιδιά μας να τιμούνε το πρόσωπό τους, να τιμούνε την πατρίδα τους, να τιμούνε αυτά που διδάχθηκαν και σας ευχαριστούμε»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι ναοί και οι μονές του Αγίου Αντωνίου στην Κρήτη (φωτογραφίες)

Άγιος Βάρβαρος: Η μεταστροφή του Σαρακηνού πειρατή σε ερημίτη

 

 

Κόσμος

Financial Times: Pfizer και Moderna αυξάνουν τις τιμές των εμβολίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση

pfizer-moderna

Η Pfizer και η Moderna αύξησαν τις τιμές των εμβολίων τους για την COVID-19 στις πιο πρόσφατες συμβάσεις που σύναψαν με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την προμήθειά τους, έγραψε χθες Κυριακή η εφημερίδα Financial Times.

Η νέα τιμή του σκευάσματος των Pfizer/BioNTech είναι 19,50 ευρώ (23,15 δολάρια) ανά δόση, έναντι 15,50 ευρώ στις προηγούμενες συμφωνίες, κατά την εφημερίδα, σε γνώση της οποίας περιήλθε η πιο πρόσφατη σύμβαση.

Η τιμή αυτού της Moderna είναι 21,48 ευρώ (25,50 δολάρια) ανά δόση, από 19 ευρώ στην πρώτη συμφωνία προμήθειας, είναι πάντως χαμηλότερη από την τιμή των 28,50 δολαρίων στην οποία είχαν καταλήξει προηγουμένως οι δύο πλευρές, διότι η παραγγελία είναι μεγαλύτερη, σύμφωνα με το δημοσίευμα των FT, που επικαλέστηκαν πηγή ενημερωμένη για τη διαπραγμάτευση.

Η Pfizer δεν θέλησε να σχολιάσει τη σύμβασή της με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επικαλούμενη τη ρήτρα εμπιστευτικότητας που περιέχει. «Πέραν των λογοκριμένων αποσπασμάτων τους που δημοσιοποιούνται από την Κομισιόν, το περιεχόμενο (των συμβάσεων) παραμένει εμπιστευτικό, κατά συνέπεια δεν θα σχολιάσουμε», περιορίστηκε να αναφέρει η εταιρεία ερωτηθείσα σχετικά από το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Δεν ήταν διαθέσιμος άμεσα κάποιος εκπρόσωπος της Moderna. Η Κομισιόν διαβεβαίωσε την περασμένη Τρίτη ως η ΕΕ οδεύει να επιτύχει τον στόχο να έχει εμβολιαστεί πλήρως τουλάχιστον το 70% του ενήλικου πληθυσμού της ως το τέλος του καλοκαιριού.

Τον Μάιο, η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε κάνει γνωστό πως ανέμενε να έχει παραλάβει πάνω από ένα δισεκατομμύριο δόσεις εμβολίων για την COVID-19 από τέσσερις προμηθευτές ως τα τέλη του Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γερμανία - κορωνοϊός: Διαδηλώσεις κατά του lockdown

Αφγανιστάν: Πτώματα στους δρόμους, βόμβες βροχή