Κόσμος

Αγία Σοφία: Ο Ερντογάν υπέγραψε το διάταγμα για να μετατραπεί σε τζαμί

Ερντογαν Αγια Σοφια

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπέγραψε το διάταγμα με το οποίο η Αγία Σοφία θα ανοίξει ως τζαμί για τη μουσουλμανική λατρεία.

Νωρίτερα, το Τουρκικό Ανώτατο Δικαστήριο εξέδωσε απόφασή, βάση της οποίας η μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε Μουσείο, το 1934, ήταν παράνομη, ανοίγοντας έτσι διάπλατα το δρόμο για την μετατροπή της σε τέμενος.

Παρά τις έντονες διεθνείς αντιδράσεις που εκφράστηκαν τις τελευταίες ημέρες από πολιτιστικούς, θρησκευτικούς και πολιτικούς κύκλους το τουρκικό Συμβούλιο της Επικρατείας ρίσκαρε να πάρει μια ιστορική απόφαση, για την οποία, αναμφισβήτητα θα κριθεί αυστηρότατα, ενδίδοντας στις ασφυκτικές πιέσεις της τουρκικής προπαγάνδας και τις πολιτικές σκοπιμότητες του Ταγίπ Ερντογάν.

Κόσμος

Κορωνοϊός: «Δεν υπάρχουν αποδείξεις» ότι μεταδίδεται από τα τρόφιμα, λέει ο ΠΟΥ

παγκόσμιος οργανισμός υγείας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υποβάθμισε σήμερα τον κίνδυνο διάδοσης του νέου κορωνοϊού από τις συσκευασίες τροφίμων, καλώντας τους πολίτες να μην φοβούνται ότι ο ιός θα μπει στην τροφική αλυσίδα.

«Ο κόσμος δεν θα πρέπει να φοβάται τα τρόφιμα, τις συσκευασίες τροφίμων ή τις παραδόσεις τροφίμων», είπε ο επικεφαλής του προγράμματος επειγόντων του ΠΟΥΕ, Δρ Μάικ Ράιαν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Δεν υπάρχει απόδειξη ότι η τροφική αλυσίδα συμμετέχει στη διάδοση του ιού», πρόσθεσε.