Κόσμος

Αεροδρόμιο Λάρνακας: Συναγερμός με επιβάτη πτήσης από τη Μόσχα με υψηλό πυρετό

αεροπλάνο-αεροδρόμιο

Καθηλωμένο στο αεροδρόμιο Λάρνακας με όλους τους επιβάτες να παραμένουν περιορισμένοι, βρίσκεται αεροσκάφος που έφτασε στην Κύπρο από τη Μόσχα, αφού ο πιλότος ειδοποίησε τις αρχές για επιβάτη με υψηλό πυρετό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για αεροσκάφος που έφτασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας από τη Μόσχα και η επιβάτης με τα συμπτώματα φαίνεται να έφθασε στην Κύπρο από την Κίνα μέσω Μόσχας.

Αμέσως αποφασίστηκε όπως όλοι οι επιβάτες παραμείνουν στο αεροσκάφος μέχρι να αποφασιστεί ο περεταίρω χειρισμός από τους αρμόδιους του Υπουργείου Υγείας.

Αυτή την ώρα οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται επί ποδός για να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα και κατά πόσο θα τεθούν σε λειτουργία τα πρωτόκολλα ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να δοθεί οδηγία το αεροσκάφος να επιστρέψει πίσω.

Κόσμος

Ιταλία: «Κόκκινη ζώνη» δέκα τετραγωνικών χιλιομέτρων για τη σύνοδο G20 στην Ρώμη

Ιταλία Αστυνομια

Οι ιταλικές αρχές καθορίζουν τα τελευταία μέτρα ασφαλείας ενόψει της διεθνούς συνόδου της G20 η οποία θα διεξαχθεί στην Ρώμη, το σαββατοκύριακο. Όπως έγινε γνωστό, η σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στην συνοικία Eur, έξω από το κέντρο της Αιώνιας Πόλης. Θα δημιουργηθεί "κόκκινη", μη προσβάσιμη ζώνη, δέκα τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Κύριος στόχος είναι να αποφευχθούν οι βίαιες διαδηλώσεις αμφισβητιών, μετά τις καταστροφές που σημειώθηκαν στην Ρώμη στις 9 Οκτωβρίου, εξαιτίας παρείσδυσης νεοφασιστών σε κινητοποίηση αντιεμβολιαστών. Παράλληλα, θα κλείσει ο εναέριος χώρος πάνω από την περιοχή της διεθνούς συνάντησης και θα ενεργοποιηθεί ειδικός μηχανισμός για τον εντοπισμό και την καταστροφή τυχόν ύποπτων "ντρόουν".

Από αύριο, ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και πυροτεχνουργοί των καραμπινιέρων θα ελέγχουν σπιθαμή προς σπιθαμή όλη την περιοχή του Eur. Για την προστασία, τέλος, των είκοσι συνολικά διεθνών αντιπροσωπειών, εκτός από την αστυνομία, τους καραμπινιέρους και φυσικά τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, αναμένεται να δραστηριοποιηθούν και εκατοντάδες άνδρες του ιταλικού στρατού.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Europol: Εκατόν πενήντα συλλήψεις σε επιχείρηση σκούπα κατά του dark web

Ισημερινός: Αυτόχθονες στους δρόμους εναντίον της κυβέρνησης

Διεθνής Οργάνωση Εργασίας: Η επίδραση της πανδημίας στην απασχόληση ήταν μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη

ESPA BANNER