Κόσμος

14χρονος έχει βγάλει 200.000 δολάρια παίζοντας Fortnite

fortnite.jpg

Όλα ξεκίνησαν πριν από 9 μήνες, όταν ο Griffin Spikoski, 14 ετών,ανέβασε ένα βίντεο στο YouTube που τον έδειχνε να κερδίζει έναν δημοφιλή παίκτη του Fortnite. Το βίντεο έλαβε πάνω από 7,5 εκατομμύρια προβολές.

Έπειτα από αυτό ο Griffin άρχισε να έχει έσοδα από συνδρομητές και διαφημίσεις. Έχει περισσότερους από 1 εκατ. συνδρομητές στο YouTube και έχει κάνει εμφανίσεις για τις Samsung, PGA και Miami Heat.

Ο Griffin, που διαδικτυακώς χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο "Sceptic", παίζει το παιχνίδι περίπου 8 ώρες την ημέρα και περίπου 18 ώρες τα Σαββατοκύριακα.
Όταν ερωτήθηκε από δημοσιογράφους εάν πιστεύει ότι χρειάζεται να μειώσει τις ώρες, ο ίδιος απάντησε ότι "είναι η δουλειά μου".

Ο πατέρας του ανέφερε: «Προσπαθούμε να βρούμε την σωστή ισορροπία μεταξύ των σχολικών μαθημάτων και να βάζουμε σε τάξη τις προτεραιότητες του».

Δήλωσε μάλιστα πως ο γιος του έχει ήδη αποταμιεύσει 200.000 δολάρια ενώ το ίδιο θα κάνει και με τυχόν μελλοντικά κέρδη, σε περίπτωση που η σταδιοδρομία του στο παιχνίδι δεν συνεχιστεί. Όπως λέει, ίσως τα χρησιμοποιήσει για το πανεπιστήμιο ή για να αγοράσει ένα σπίτι ή ένα αυτοκίνητο.

 

Κόσμος

Βραζιλία - κορωνοϊός: Πάνω από 1.600 νέοι θάνατοι σε 24 ώρες

Βραζιλία - κορωνοϊός

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 42.980 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ διαπιστώθηκαν οι θάνατοι άλλων 1.657 ασθενών με την COVID-19.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει ως εδώ τους 373.335 νεκρούς επί συνόλου 13,9 εκατομμυρίων και πλέον μολύνσεων. Το κράτος των 212 εκατ. κατοίκων κατατάσσεται δεύτερο σε αριθμό θανάτων εξαιτίας της πανδημίας στον πλανήτη, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ (σχεδόν 567.000 νεκροί).

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Νεκρός στο αυτοκίνητό του ο Διοικητής

Ναβάλνι: «Θα υπάρξουν συνέπειες αν πεθάνει» το μήνυμα ΗΠΑ στην Ρωσία