Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υποτροφίες για δωρεάν φοίτηση ατόμων ευπαθών ομάδων

Image
Υποτροφίες
 clock 22:18 | 02/08/2021
writer icon newsroom ekriti.gr

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου συνεργασίας που έχουν υπογράψει, προσφέρουν για άλλο ένα ακαδημαϊκό έτος δωρεάν φοίτηση στα Προγράμματα Σπουδών του Πανεπιστημίου σε 35 υποψήφιους/ες και εν ενεργεία φοιτητές/τριες που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες των Ρομά, των φιλοξενούμενων ή πρώην φιλοξενούμενων δομών παιδικής προστασίας και των ωφελούμενων λόγω αστεγίας.

Συγκεκριμένα, επιβραβεύουν τους 18 εν ενεργεία φοιτητές, οι οποίοι ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις ακαδημαϊκές τους υποχρεώσεις, ανανεώνοντας αυτοδίκαια τις υποτροφίες τους και ενθαρρύνει 17 νέους/ες υποψήφιους/ες φοιτητές/τριες να συμμετέχουν στα Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του ΕΑΠ, προσφέροντάς τους νέες θέσεις.

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Επιδιώκουμε μια ισότιμη και συμπεριληπτική κοινωνία για κάθε συνάνθρωπό μας, ανεξαρτήτως κοινωνικής και οικονομικής κατάστασης. Οι υποτροφίες που δίνονται από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, αποτελούν μια σημαντική προσφορά κοινωνικής ένταξης. Εστιάζουμε στην εξάλειψη των διακρίσεων και την εγκαθίδρυση των ίσων ευκαιριών για όλους.»

Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης, δήλωσε: «Θεωρώντας την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ένα ισχυρό εργαλείο αυτό-βελτίωσης, ανάπτυξης δεξιοτήτων και κοινωνικής ένταξης, στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία ενίσχυσης των κοινωνικών δικαιωμάτων, όπως αυτό της ισότιμης πρόσβασης όλων στην εκπαίδευση.

Στόχος μας είναι η αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού που βιώνουν άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, τα οποία βρίσκονται σε μειονεκτική θέση ως προς την ομαλή ένταξή τους στην αγορά εργασίας, από οικονομικά, κοινωνικά και πολιτισμικά αίτια, εξαλείφοντας τις κοινωνικές ανισότητες και στηρίζοντας το δικαίωμά τους στη μόρφωση. Ευχαριστούμε θερμά το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο για τη συνεργασία και την έμπρακτη στήριξη στο έργο μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΑΔΕ: Οι τρόποι καταπολέμησης της φοροδιαφυγής

Έφηβοι και κορωνοϊός: Ο κίνδυνος για την καρδιά πολύ μεγαλύτερος σε σχέση με τον εμβολιασμό
 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis