Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θύμιος Μπουγάς: Οι τρεις κλήσεις στο Silver Alert και η κινητοποίηση στον Πειραιά

Image
ΘΥΜΙΟΣ
 clock 10:18 | 23/05/2022
writer icon newsroom ekriti.gr

Το Silver Alert δέχτηκε δύο κλήσεις που αναφέρουν ότι ο 39χρονος Θύμιος Μπουγάς εθεάθη στην περιοχή του Πειραιά, ενώ εχθές, Κυριακή, άλλη μία κλήση η οποία έκανε λόγο ότι τον είδαν σε περιοχή προς το Φάληρο.

«Οι μαρτυρίες είναι ότι πρόκειται για άνθρωπο ο οποίος προσπαθεί να επιζήσει από την επαιτεία και βρίσκεται σε αστεγία. Αυτά είναι τα συμπεράσματα που βγάζουμε από τις μαρτυρίες», δήλωσε στο MEGA ο Γεράσιμος Κουρούκλης, διοικητής του Silver Alert. Όπως τόνισε ο ίδιος, δεκάδες είναι οι εθελοντές που τον αναζητούν στην περιοχή του Πειραιά, προσπαθώντας να τον εντοπίσουν.

«Προς όλους τους πολίτες, όταν δείτε τον Θύμιο ή κάποιον που του μοιάζει, παρακαλούμε πολύ: δεν τον χάνουμε από τα μάτια μας και την ίδια στιγμή καλούμε το 1065. Το να μας καλέσει κάποιος μετά από μία ή δύο ώρες δεν έχει νόημα, δεν προσφέρει πολλά πράγματα».

«Θέλω να πιστεύω ότι θα τον βρούμε τον Θύμιο, θα τον φέρουμε κοντά μας και θα τον αγκαλιάσουμε. Είναι ένας τρομαγμένος άνθρωπος που έχει δεχτεί τόσα βασανιστήρια, που δεν το χωρά ανθρώπινος νους… Ο κατατρεγμένος αυτός άνθρωπος, ο οποίος μέσα στο μυαλό του έχει την τελευταία γνώση, ότι τον αναζητά η αστυνομία γιατί τον κατήγγειλαν ότι τρομοκρατεί τον κόσμο του Πύργου με αλυσοπρίονο – είναι σίγουρο ότι έχει πάρει μαζί του τον μηχανισμό τροφής. Όταν κάποιος τον δει τον κοιτάζει με λίγο περισσότερη ένταση για να παρατηρήσει τα διάφορα σημεία. Ο Θύμιος αντιλαμβάνεται ότι τον καταλάβανε και προσπαθεί να εξαφανιστεί».

«Δεν τον σταματάμε, δεν τον πλησιάζουμε. Απλά σηκώνουμε το τηλέφωνο, καλούμε το 1065 και τον παρακολουθούμε από μακριά», ήταν η συμβουλή του κ. Κουρούκλη.

Στη συνέχεια, αφού εντοπιστεί ο Θύμιος, ο κ. Κουρούκλης τόνισε πως θα του εξασφαλίσουν ένα ανοιχτό χώρο διαμονής, με φαγητό, με κοινωνικό λειτουργό και ψυχολόγο. Για την αποκάτασταση της υγείας του θα δράσουν σύμφωνα με τις δικές του επιθυμίες.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ηράκλειο: Κατήγγειλε τον πρώην σύντροφό της μετά από επεισόδιο στη μέση του δρόμου

Χαρ. Τρικούπη: Επίθεση με μολότοφ τα μεσάνυχτα στη διμοιρία των ΜΑΤ

Ηράκλειο: Ταξίδευε με παράνομα αντικείμενα στη βαλίτσα και συνελήφθη

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis