Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: Ούτε η βροχή δεν κατάφερε να σβήσει τα ονόματα των 57 νεκρών στο Σύνταγμα

Image
Τέμπη
 clock 09:53 | 01/03/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

Βαμμένα με κόκκινη μπογιά παραμένουν τα ονόματα των 57 νεκρών των Τεμπών έξω από τη Βουλή, καθώς αυτή τη φορά δεν δόθηκε εντολή να σβηστούν, μετά τις χθεσινές αντιδράσεις, ενώ δεν ξέβαψαν ούτε με τη μεσονύχτια βροχή. 

Θυμίζουμε ότι οι νέοι που συμμετείχαν στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης, διαμαρτυρόμενοι για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, πήραν κόκκινη μπογιά και έβαψαν έξω από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη τα ονόματα και των 57 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στη μοιραία αμαξοστοιχία.

Ωστόσο, η εταιρεία καθαρισμού του δήμου φέρεται να πήρε εντολή από τον φρούραρχο της Βουλής κι έτσι το βράδυ της Τετάρτης τα ονόματα σβήστηκαν. Η εντολή σβησίματος των ονομάτων έκανε λόγο για «συνθήματα», καθώς σύμφωνα με τον κανονισμό, σε περίπτωση που γραφτούν συνθήματα έξω από τη Βουλή, δίνεται άμεσα εντολή καθαρισμού τους.

Image
Τέμπη

(Φωτ.: Lifo.gr)

Όπως βλέπουμε σήμερα, όμως, πέρα από τα 57 ονόματα των θυμάτων, παραμένουν ανέγγιχτα και τα συνθήματα που γράφτηκαν με αφορμή την απεργία (αφορούν τόσο τα Τέμπη όσο και την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων). 

Image
Τέμπη

Άλλωστε, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter μετά το συμβάν, ο δήμαρχος Χάρης Δούκας ενημέρωσε πως ο Δήμος Αθηναίων θα μεριμνήσει για τη δημιουργία μνημείου στη μνήμη εκείνων που έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. «Μία συγγνώμη δεν είναι αρκετή. Ο Δήμος Αθηναίων θα φροντίσει με πράξεις ώστε τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών να μην σβηστούν ποτέ από τη συλλογική μας μνήμη. Σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα εισηγηθώ τη δημιουργία μνημείου για τα θύματα των Τεμπών.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακρίβεια: Τα 7 είδη που από την Παρασκευή θα πωλούνται φθηνότερα

Μάρτης γδάρτης και κακός παλουκοκαύτης - Πώς «βγήκε» η παροιμία

Μητσοτάκης: Στα Τέμπη συγκρούστηκαν ανθρώπινα λάθη με χρόνιες παθογένειες της δημόσιας διοίκησης

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis