Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκλονίζει ο ιερέας - πατέρας του 23χρονου Κυπριανού: "Ας συγχωρήσουμε τους αίτιους - Όλοι μπορεί να κάνουμε λάθη"

Κυπριανός παπαιωάννου
 clock 17:48 | 06/03/2023
writer icon newsroom ekriti.gr

Ο γιος του π. Χριστόδουλου Παπαϊωάννου, ιερέα της ενορίας του ναού Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Αυγόρου και εγγονός του πάτερ Ιωάννη, επίσης ιερέα της ίδιας εκκλησίας, έχασε τη ζωή του μαζί με άλλους αδικοχαμένους επιβάτες της μοιραίας γραμμής του τρένου με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Λύγισαν οι πάντες στο Αυγόρου για το καμάρι της κοινότητας, το τρίτο από τα έξι παιδιά του π. Χριστόδουλου, Κύπρο Παπαϊωάννου, τον ψάλτη με την αγγελική φωνή, τον άριστο μαθητή, τον λαμπρό φοιτητής της Νομικής.

Όπως ανέφεραν φίλοι της οικογένειας στην εφημερίδα «Φιλελευθερος», ο 23χρονος ήταν ενθουσιασμένος επειδή μόλις αποφοιτούσε το καλοκαίρι θα παντρευόταν την αγαπημένη του, με την οποία αρραβωνιάστηκε πριν από λίγο καιρό. Γι’ αυτό οι δύο νέοι συναντήθηκαν στην Ελλάδα. Ταξίδεψαν γεμάτοι όνειρα για την κοινή τους ζωή από την Αθήνα στην Άνδρο και ευλόγησαν σε ιερό ναό τα στέφανα του επικείμενου γάμου τους. Ακολούθως επέστρεψαν στην Αθήνα και αποχαιρετίστηκαν για τελευταία φορά. Η αρραβωνιαστικιά του επέστρεψε στην Κύπρο και ο ίδιος επιβιβάστηκε στο μοιραίο τρένο. Λίγα λεπτά προηγουμένως, μίλησε και με τους γονείς του, πληροφορώντας τους πως επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη.

Το μεγαλείο ψυχής του πατέρα του

Μεγαλείο ψυχής έδειξε ο π. Χριστοδούλος, που θρηνεί για την απώλεια του υιού του. «Είναι δύσκολο για έναν γονιό να χάνει το παιδάκι του που το μεγάλωσε ώρα με την ώρα μέρα με την μέρα. Ο χειρότερος εφιάλτης της ζωής μου, γιατί έχω έξι παιδιά, ήταν να χάσω παιδί. Κι όμως τώρα το βιώνω. Κακία δεν μπορώ να ακούω αυτό το κυνηγητό που γίνεται. Είμαστε όλοι άνθρωποι, όλοι μπορεί να κάνουμε λάθη. Ας τους συγχωρήσουμε. Εγώ εκείνο βρήκα μέσα μου στήριγμα. Ότι βοηθάω και τον εαυτό μου και την ψυχή του Κυπριανού. Δεν μπορεί να σε παρηγορήσει άνθρωπος, ούτε τα φάρμακα, ούτε οι ψυχολόγοι, ούτε τα λόγια των ανθρώπων», είπε αρχικά.

«Θα συγχωρώ τους αιτίους για να παρηγορηθεί η ψυχή μου και η ψυχή αυτού που έχει φύγει. Όταν εκνευρίστηκα κάποια στιγμή για τα λάθη, ένιωσα μέσα μου ότι προδίδω τον Κυπριανό. Γιατί εάν εγώ τώρα είχα κάτι με τον γιο μου και έφυγε ‘έτσι ξαφνικά, δεν θα μπορούσα να ησυχάσω. Καλή Ανάσταση. Αυτό θα του έλεγα,. Αυτός ήταν πολύ ακριβής στη συνείδησή του. Δεν άφηνε στη συνείδησή του κρατούμενα ο Κυπριανός. Από μωρό ήταν έτσι. Ήταν πολύ καλό παιδί», πρόσθεσε.

Λύγισε η πρεσβυτέρα: «Να προσεύχεστε για την ψυχούλα του γιου μου Κυπριανού»

Το πρωί της Παρασκευής, η χαροκαμένη μάνα, συγγενείς και φίλοι του Κύπρου έσπευσαν στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου. Εκεί ο νονός του, πατ. Χρίστος Κούλεντρος, ανέλαβε το βαρύ φορτίο να τελέσει τρισάγιο στη μνήμη του πνευματικού του παιδιού και όλων των θυμάτων της τραγωδίας.

«Να προσεύχεστε για την ψυχούλα του γιου μου», έλεγε σε όλους η πρεσβυτέρα. Τα λόγια της μετέφερε ο κοινοτάρχης Αυγόρου, Παναγής Μιχαηλάς, ανακοινώνοντας πως σε έκτακτη συνεδρία του το Κοινοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να κηρύξει σαρανταήμερο πένθος.

Βαρύ και ασήκωτο το πένθος, στο Λύκειο «Φώτης Πίττας», όπου ουδείς είχε όρεξη για μάθημα. Δακρυσμένοι καθηγητές και μαθητές άναψαν κεριά στο μουσικό σχολείο. Στο δεύτερο διάλειμμα, σε μια αυθόρμητη κίνηση, οι μαθητές μάζεψαν μαύρα σακίδια και έγραψαν στην αυλή «Ο Κυπριανός μας». Στην Τεχνική Σχολή Αυγόρου οι μαθητές έγραψαν με τις βαλίτσες τους «Ήταν έγκλημα»…

Σημειώνεται ότι ο 23χρονος, που σπούδαζε στη Θεσσαλονίκη, επέστρεφε στη στην πόλη, μετά από ταξίδι έκανε για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας με την αρραβωνιαστικιά του.

Image
Κυπριανός παπαιωάννου

Κατά την επιστροφή ο νεαρός επέλεξε το τρένο ενώ η αρραβωνιαστικιά του επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη οδικώς.

Αμέτρητα βίντεο και εικόνες με τα οποία φίλοι, γνωστοί και συγγενείς τον αποχαιρετούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 Συγκινεί το βίντεο το οποίο τον καταγράφει να ψέλνει στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Αυγόρου:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τέμπη: Νέο συγκλονιστικό βίντεο - γροθιά στο στομάχι - μετά την φονική σύγκρουση των τρένων

Τραγωδία στα Τέμπη: ΤΙ ισχυρίστηκε ο σταθμάρχης στην απολογία του

Τραγωδία στα Τέμπη: Θρήνος στην κηδεία του 20χρονου Τάσου - Κλειστά σχολεία και καταστήματα

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis