Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη φυλακή οι τέσσερις Βρετανοί για τα 300 κιλά κοκαΐνης

Image
Σάλος με τα δύο ζώα που στοιβάχθηκαν σε μικρά κλουβιά με προορισμό την Μύκονο
 clock 17:30 | 15/06/2022
writer icon newsroom ekriti.gr

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν, μετά τις απολογίες, οι τέσσερις Βρετανοί οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση των 300 κιλών κοκαΐνης, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το grtimes, εις βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για: Διακίνηση Ναρκωτικών κατ’ επάγγελμα, συγκρότηση- ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, βία κατά υπαλλήλων και για παράνομη κατοχή όπλου , κατά περίπτωση.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι υπέβαλαν απολογητικά υπομνήματα στην 4η ανακρίτρια. Σύμφωνα με δικαστική πηγή διατήρησαν το δικαίωμα της σιωπής και ανέφεραν πως ότι έχουν να πουν θα το πουν στο δικαστήριο.

Η ποσότητα της κοκαΐνης εντοπίστηκε σε σπίτι στην περιοχή Σχολαρίου Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα έγιναν οι τέσσερις συλλήψεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., οι κατηγορούμενοι (ηλικίας 38, 45, 48 και 52 ετών) ανήκουν σε διεθνές κύκλωμα, που με αφετηρία τη Λατινική Αμερική εισήγαγε στη Γηραιά Ήπειρο και την Αυστραλία μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών. Δύο εκ των κατηγορουμένων φαίνεται να είχαν ηγετικό ρόλο στη δράση του κυκλώματος, όπως περιγράφεται στα διωκτικά έγγραφα.

Το παράνομο φορτίο, η αξία του οποίου ξεπερνάει τα 14 εκατ. ευρώ, είχε εισαχθεί, μέσω του λιμένα της Θεσσαλονίκης, σε κοντέινερ που μετέφερε νόμιμο φορτίο με μπανάνες.

Η Δίωξη Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης -σε συνεργασία με την Αμερικανική Δίωξη Ναρκωτικών (DEA) και άλλες υπηρεσίες του εξωτερικού- ταυτοποίησε για την υπόθεση τα στοιχεία ενός πέμπτου προσώπου, στο οποίο καταλογίζεται αρχηγικός ρόλος στη δράση της εγκληματικής οργάνωσης. Εξάλλου, οι διωκτικές Αρχές φαίνεται να έχουν στοιχεία που συνδέουν το ίδιο κύκλωμα με την ποσότητα – μαμούθ των 654 κιλών κοκαΐνης που είχε κατασχεθεί τον περασμένο Απρίλιο σε λιμάνι της Καλαβρίας, στην Ιταλία, πάλι σε κοντέινερ με μπανάνες, και προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε επίσης:

Σοκ με την 18χρονη που κατανάλωσε δεκάδες ψυχοφάρμακα μέσα σε σούπερ μάρκετ

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον θάνατο 75χρονου – Βρέθηκε νεκρός και δεμένος χειροπόδαρα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αίτημα αναβολής από τον δικηγόρο του Μιχαλολιάκου – Τι φώναξε ο Γιάννης Λαγός

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis