Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκουρλέτης: Δεν δεμεύει την κυβέρνηση το πόρισμα των 12 Σοφών

Image
ασφαλιστικο
 clock 14:18 | 19/10/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Δεν δεσμεύει την κυβέρνηση το πόρισμα των Επιτροπής Σοφών για το ασφαλιστικό, καθώς είναι συμβουλευτικός ο ρόλος της είπε το πρωί στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης. Εξέφρασε, πάντως, την άποψη ότι ενδεχομένως το ασφαλιστικό πρέπει να σχεδιαστεί από την αρχή και να έχει αναδιανεμητικό χαρακτήρα, στη βάση της αλληλεγγύης των γενεών.

Διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την πρώτη κατοικία λόγω των "κόκκινων" δανείων, σημειώνοντας πως συνολικότερα το θέμα των κόκκινων δανείων "πηγαίνει χέρι χέρι με ανακεφαλαιοποίηση" αλλιώς η προσπάθεια θα είναι "ατελέσφορη".

Για τη ΔΕΗ σημείωσε ότι από το 2016 ενδέχεται να υπάρξουν μειώσεις στις τιμές, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα των μεγάλων επιχειρήσεων που συστηματικά, όπως είπε, δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς του ρεύματος.

Σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει προτείνει ισοδύναμο που αντιστοιχεί στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου φορέα στη θέση του, ο οποίος και θα διαχειρίζεται τα δημόσια δίκτυα, ισοδύναμο το οποίο, όπως είπε, έχει γίνει κατά 99% αποδεκτό από τους δανειστές.

Για τη γγ Δημοσίων Εσόδων, Κ. Σαββαΐδου, ο κ. Σκουρλέτης είπε πως «η λύση που ταιριάζει είναι αυτή της παραίτησης».

Αναφορικά με τα αυθαίρετα, τόνισε ότι υπάρχει πρόθεση να δοθεί παράταση στον ισχύοντας νόμο ενώ παράλληλα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος επεξεργάζεται μια συνολικότερη προσέγγιση.
Πηγή: ΑΠΕ

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis