Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχολική βία: Μαθητές ξυλοκόπησαν 16χρονο δυο φορές μέσα στο σχολείο του

Image
Σχολική βία
 clock 15:27 | 26/11/2021
writer icon newsroom ekriti.gr

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις φαίνεται πως παίρνει η βία ανάμεσα σε ανήλικους και μάλιστα για ασήμαντες αφορμές. Μια τέτοια αφορμή στάθηκε αιτία να ξυλοκοπηθεί άγρια, όχι μία αλλά δύο φορές, ένας 16χρονος μέσα στο ίδιο του το σχολείο στη Λάρισα μπροστά στα μάτια των συμμαθητών του, από μια παρέα ανήλικων νταήδων η οποία αποτελείτο από δύο 17χρονους και δύο 16χρονους.

Αρχικά, ο ένας 17χρονος, ο οποίος είναι μαθητής του Επαγγελματικού Λυκείου της Λάρισας, πήγε στο Γενικό Λύκειο που φοιτά ο 16χρονος μαζί με τον άλλο 17χρονο. Οι δύο τους χτύπησαν τον 16χρονο, χωρίς τα κίνητρα της επίθεσης να έχουν γίνει γνωστά ακόμη. Το περιστατικό δεν έλαβε μεγάλες διαστάσεις, πιθανότατα επειδή έγινε όταν τα μαθήματα είχαν τελειώσει και τα παιδιά είχαν σχολάσει.

Ωστόσο, φαίνεται πως ο 17χρονος δεν ικανοποιήθηκε με τον ξυλοδαρμό του μαθητή και επανήλθε δριμύτερος. Την δεύτερη φορά πήγε στο σχολείο του 16χρονου την ώρα του διαλείμματος και μάλιστα είχε μαζί του «ενισχύσεις» καθώς, εκτός από τον 17χρονο που είχε μαζί του και την πρώτη φορά, είχαν έρθει μαζί τους και δύο 16χρονοι. Εκεί, έδωσε εντολή στους φίλους του να ξυλοκοπήσουν τον 16χρονο στο προαύλιο, όπου βρίσκονταν δεκάδες μαθητές οι οποίοι έπαθαν σοκ με τις άγριες σκηνές βίας που αντίκρισαν.

Για το περιστατικό το οποίο προκαλεί ερωτήματα για την ευκολία με την οποία οι μαθητές ενός σχολείου μπορούν να μπαίνουν χωρίς πρόβλημα σε ένα άλλο χωρίς να τους σταματά κανείς, υποβλήθηκε καταγγελία στην Αστυνομία. Το αποτέλεσμα ήταν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λάρισας να περάσουν χειροπέδες στον 17χρονο μαθητή και να αναζητούν τους τρεις φίλους του στα χρονικά όρια του αυτοφώρου.
 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis