Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΝΟ: Αυξήσεις 2% σε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στα πληρώματα πλοίων ακτοπλοΐας

Image
απεργια πλοια
 clock 16:29 | 08/07/2019
writer icon newsroom ekriti.gr

Σε συμφωνία για αυξήσεις 2% στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στα πληρώματα των πλοίων της ακτοπλοϊας με αναδρομική ισχύ από 1/1/2019 κατέληξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία κατά τη διάρκεια συνάντησης με αντιπροσωπεία των ακτοπλόων.

Σημειώνεται ότι ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) είχε προτείνει προς την ΠΝΟ την αύξηση των αποδοχών των ναυτικών 2% με αναδρομική ισχύ από 1/1/2019.

Οσα συζητήθηκαν στη συνάντηση ΠΝΟ-ακτοπλόων

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΕΕΝ προχώρησε, επίσης, σε συμφωνία και με το ναυτεργατικό σωματείο των θαλαμηπόλων για θέματα συνθέσεων στην ακτοπλοϊα. Ο Σύνδεσμος, σε ανακοίνωσή του με αφορμή την πρόσφατη κινητοποίηση της ΠΝΟ, είχε αναφέρει ότι το αυξημένο κόστος στα ναυτιλιακά καύσιμα κατά 50% τα τελευταία δύο χρόνια με σημαντική περαιτέρω αύξηση μετά την 1/1/2020, λόγω του νέου τύπου περιβαλλοντικού καυσίμου, ξεπερνά τις πραγματικές δυνατότητες των ακτοοπλόων σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο.

Η προηγούμενη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των ναυτικών στην ακτοπλοΐα, που άρχισε την 1η Ιανουαρίου 2018 και έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2018, προέβλεπε αύξηση 2% στους μηνιαίους μισθούς των εν ενεργεία αξιωματικών και κατωτέρων πληρωμάτων που εργάζονται στα επιβατηγά ακτοπλοϊκά πλοία.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis