Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μόνο τα επείγοντα περιστατικά - Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Κρήτης

ekav.jpg
 clock 10:20 | 05/05/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Κινητοποιήσεις ξεκινούν από σήμερα οι εργαζόμενοι και στο ΕΚΑΒ Κρήτης, και το προσωπικό απέχει από εξιτήρια, επιστροφές, διακομιδές, και μεταφορές από νοσοκομείο σε νοσοκομείο. Όλα τα ασθενοφόρα χρησιμοποιούνται μόνο για τα επείγοντα περιστατικά, όπως είπε στο ekriti.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νίκος Καλογιαννάκης.

Η αποχή του προσωπικού πραγματοποιείται από σήμερα 5 και στις 6 -7 Μαΐου και 12-13-14 Μαΐου, ενώ η Ομοσπονδία κάνει λόγο και για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Ο κ. Καλογιαννάκης έκανε λόγο για μία "ήπια κινητοποίηση", καθώς, όπως είπε, δεν θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στους ασθενείς, ωστόσο σημείωσε ότι η κοινωνία πρέπει να αντιληφθεί τον σημαντικό ρόλο του ΕΚΑΒ και να στηρίξει τον αγώνα των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ ζητούν ορθολογική χρήση των υπηρεσιών, δεδουλευμένα, πρόσληψη εποχικού προσωπικού, άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Σε επίπεδο Κρήτης οι ελλείψεις φτάνουν τα 30 άτομα, ενώ σε οριακό σημείο βρίσκονται κέντρα υγείας και νοσοκομεία σε όλο το νησί.

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis