Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μetoogreece.gr: Ανοιξε η πλατφόρμα καταγγελιών σεξουαλικής παρενόχλησης

Image
Μetoogreece.gr
 clock 13:45 | 25/02/2021
writer icon newsroom ekriti.gr

Ενεργοποιήθηκε το metoogreece.gr, η ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να γίνονται εκεί καταγγελίες και ενημερώσεις πάνω σε θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης, κακοποίησης και εξουσιαστικής βίας. 

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα αποτελεί τμήμα των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης για το ζήτημα των καταγγελιών παρενοχλήσεων και είχε ανακοινωθεί στη Βουλή από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη λίγο πριν η σελίδα ανέβει στο διαδίκτυο.

Παράλληλα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός τόνισε πως αυστηροποιούνται οι ποινές για αδικήματα γενετήσιας αξιοπρέπειας καθώς και ότι για τα αδικήματα σε βάρος ανηλίκων η παραγραφή αναστέλλεται μέχρι την ενηλικίωση με νέα ηλικιακά όρια. 

«Το metoogreece.gr είναι ένα εργαλείο της Πολιτείας στη διάθεση όλων των πολιτών, ώστε να ενημερώνονται για τα θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης, κακοποίησης και εξουσιαστικής βίας και τις δράσεις καταπολέμησής τους. Σύντομα θα υπάρχουν ανακοινώσεις για πρωτοβουλίες που σκοπό έχουν να βοηθήσουν τον καθένα και την καθεμία να αντιδράσει σε κάθε μορφή παρενόχλησης και κακοποίησης. Από σήμερα, μπορεί να σε βοηθήσει να σπάσεις τη σιωπή! Εάν χρειάζεσαι βοήθεια υπάρχουν άνθρωποι εδώ για εσένα!», αναφέρεται στην αρχική σελίδα του «metoogreece.gr».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καταγγελία σοκ: Ηθοποιός πήγε δύο φορές στα επείγοντα από χτυπήματα του Πέτρου Φιλλιπίδη

Μαρία Κανελλοπούλου: «Έχω πάρα πολλά να πω αλλά θέλω να κατακάτσει ο κουρνιαχτός»

Καταγγελία: Εργοδότης γρονθοκόπησε υπάλληλο που ζήτησε να πληρωθεί

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis