Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown: Viral μαθητική εργασία για τα κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας

Image
κάλαντα Χριστουγέννων
 clock 15:28 | 17/12/2020
writer icon newsroom ekriti.gr

Viral, με σχεδόν ένα εκατομμύριο προβολές από τις αρχές Δεκεμβρίου, έγινε εφαρμογή που παρουσιάζει κάλαντα του εορταστικού δωδεκαημέρου από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Αρχισε ως μαθητική εργασία παιδιών δύο δημοτικών σχολείων και στην πορεία το υλικό εμπλουτίστηκε με τη συνδρομή εκπαιδευτικών από όλη τη χώρα.

«Ψυχή» της πρωτοβουλίας είναι η 39χρονη δασκάλα από τη Λάρισα, Χριστίνα Κουτελίδα. Εχει σπουδάσει πληροφορική και διδάσκει στα δημοτικά σχολεία του Μακρυχωρίου και του Συκούριου Λάρισας.

«Πάντα αναζητώ νέα πράγματα για να κεντρίσω το ενδιαφέρον των μαθητών στο μάθημα της πληροφορικής.

Λόγω της πανδημίας, ήθελα –έστω και κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες- να βιώσουν με κάποιον τρόπο οι μαθητές τα κάλαντα», είπε στον «Ε.Τ.». Ετσι η εκπαιδευτικός ζήτησε από τους μαθητές δύο σχολείων να ψάξουν στο διαδίκτυο και να βρουν κάλαντα από διάφορες περιοχές.

«Η ανταπόκριση ήταν πολύ μεγάλη.

Συνολικά, μου έστειλαν 25 διαφορετικά κάλαντα από όλη την Ελλάδα. Αφού τα έλεγξα ότι είναι τα σωστά, σκέφτηκα να τα αναρτήσω στον ιστότοπο www.thinglink.com, ο οποίος είναι πλατφόρμα για να ανεβάζουν οπτικοακουστικό υλικό οι εκπαιδευτικοί. Εκανα και μία κοινοποίηση στο Facebook και αμέσως πήρε μεγάλη διάσταση», πρόσθεσε.

Πολλοί συνάδελφοί της από όλη τη χώρα, την ενημέρωσαν και για άλλα κάλαντα, με αποτέλεσμα σήμερα ο διαδραστικός ηλεκτρονικός ελληνικός χάρτης να φιλοξενεί πλέον 56 βερσιόν καλάντων. «Αυτή τη στιγμή, οι προβολές προσεγγίζουν το ένα εκατομμύριο και εκτός από την ηπειρωτική χώρα και σχεδόν όλα τα νησιά, παρουσιάζονται κάλαντα από το Βυζάντιο, την Καππαδοκία, την Κύπρο και τη Βόρεια Ηπειρο», είπε.

Η εκπαιδευτικός στάθηκε ιδιαίτερα στη θέρμη με την οποία «αγκάλιασαν» το πρότζετκ οι μικροί μαθητές. «Ηταν πραγματικά εντυπωσιακή η ανταπόκρισή τους. Μάζεψαν το υλικό και τις προτάσεις τους, μέσα σε μόλις επτά ημέρες. Χρειάστηκαν ακόμη επτά για να συντονίσω το υλικό και τελικά η ανάρτηση του διαδραστικού χάρτη έγινε την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου».

Το επόμενο άμεσο πρότζεκτ της κ. Κουτελίδας είναι η διοργάνωση online μαθητικής χριστουγεννιάτικης εορτής την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Διαβάστε επίσης: Κορωνοϊός - Χρούσος: Τα παιδιά θα κάνουν τελευταία το εμβόλιο

Νέος σεισμός ανοιχτά της Κρήτης

Κρήτη - κορωνοϊός: Δέματα... αντί για επιβάτες διακινεί το ΚΤΕΛ

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis