Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλεία: Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου οδηγού -Συνεχίζονται για 5η ημέρα

Image
έρευνες Ηλεία 2
 clock 07:47 | 19/01/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

Συνεχίζονται για πέμπτη ημέρα οι έρευνες στο Πλουτοχώρι του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, στην Ηλεία, για τον εντοπισμό του 45χρονου οδηγού αυτοκινήτου που παρασύρθηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας (15/1) από χείμαρρο.

Η 38χρονη σύντροφός του εντοπίστηκε νεκρή.

Οι έρευνες των ανδρών της 6ης ΕΜΑΚ και των πυροσβεστών, διεξάγονται υπό αντίξοες συνθήκες καθώς στην περιοχή υπάρχουν τόνοι λάσπης, καλαμιές και φερτά υλικά.

Οι έρευνες επικεντρώνονται σε όλο το μήκος του χειμάρρου της Κόβιτσας, αλλά και προς την περιοχή του ποταμού Αλφειού, καθώς και στις εκβολές του, ώστε να εντοπίσουν τον 45χρονο αγνοούμενο.

Η επιχείρηση διεξάγεται υπό τις οδηγίες του διοικητή πυροσβεστικών υπηρεσιών Ηλείας Βασίλη Σολδάτου, και τη συνδρομή 42 ανδρών της ΠΥ, της 6ης ΕΜΑΚ και της 6ης ΕΜΟΔΕ Πάτρας, της ομάδας μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones), αλλά και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού.

Οι πυροσβέστες εκτιμούν ότι ο αγνοούμενος ενδέχεται να είναι κάπου θαμμένος και εστιάζουν κυρίως στο πρώτο χιλιόμετρο επειδή το αυτοκίνητό του βρέθηκε σε απόσταση μικρότερη από 500 μέτρα ενώ η σύντροφός του εντοπίστηκε κοντά στο σημείο.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ο 45χρονος άνδρας φαίνεται να επιχείρησε να διασχίσει το γεφύρι στην είσοδο του χωριού την ώρα της ισχυρής βροχόπτωσης, έχοντας μαζί του στο αυτοκίνητο την αρραβωνιαστικιά του, η σορός της οποίας έχει ήδη εντοπιστεί.

Τριάντα μέτρα πριν από τη γέφυρα, τα ορμητικά νερά έσπρωξαν το όχημα στην αριστερή πλευρά του δρόμου κι αυτό σφήνωσε σε ένα κράσπεδο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην ανοίγει η πόρτα του οδηγού, ενώ λόγω της πίεσης του νερού δεν άνοιγε ούτε αυτή της συνοδηγού.

Ο αγνοούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες του patris news, φέρεται να επικοινώνησε με συγχωριανό του ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν παρασυρθεί το όχημά του, ζητώντας έντρομος βοήθεια προτού το κράσπεδο σπάσει από την πίεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι ερωτήσεις που εκνεύρισαν την Πισπιρίγκου – “Μου μιλάτε ειρωνικά”

Κρήτη: Ασελγούσε σε ανήλικα αγόρια με αντάλλαγμα… playstation

Αναισθησιολόγος έπαθε εγκεφαλικό μετά την εφημερία- «Δεν αντέχουμε άλλο»

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis