Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Φέτος Παιδεία και Υγεία πηγαίνουν μαζί» λέει ο υπουργός Υγείας της Κύπρου

Image
Μαθητές
 clock 18:33 | 22/08/2020
writer icon newsroom ekriti.gr

Στα μέτρα της κυπριακής κυβέρνησης ώστε η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία να γίνει με ασφάλεια, αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Κύπρου Πρόδρομος Προδρόμου σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημειώνοντας ότι οι αποφάσεις που ανακοίνωσε χθες το υπουργείο πάρθηκαν κατόπιν συστάσεως των ειδικών.

   «Φέτος, Παιδεία και Υγεία πηγαίνουν μαζί. Όσο είναι αποστολή μας και πρώτη ανάγκη να παρέχουμε Παιδεία, άλλο τόσο αυτό θα πρέπει να γίνει μέσα στις απαραίτητες συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας» τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Προδρόμου και εξήγησε:

   «Τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά από την 1η Σεπτεμβρίου, με φοίτηση από τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου. Θα λειτουργήσουν στη βάση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, όπως τα έχουμε αναθεωρήσει με το υπουργείο Υγείας, στην βάση των σημερινών υγειονομικών συνθηκών. Είναι θετικό ότι οι συνθήκες επιτρέπουν την φοίτηση όλων των παιδιών, μαθητών, μαθητριών και φοιτητών δια της φυσικής παρουσίας.

   Σε όλα τα σχολεία, εκτός των νηπιαγωγείων, θα είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας προσώπου. Αφού χρειάζεται, θα το κάνουμε για την προστασία της ατομικής και της δημόσιας υγείας. Επίσης, γίνονται όλες οι εργασίες για την προσαρμογή στην διαρρύθμιση των χώρων, στην μεταφορά με λεωφορεία όπου αυτό ισχύει, ούτως ώστε τα σχολεία να είναι λειτουργικά, ανταποκρινόμενα στο υγειονομικό πρωτόκολλο και έτσι εκπαιδευτικοί και παιδιά να αφιερωθούν στο παιδαγωγικό έργο».

   Ο Κύπριος υπουργός επισήμανε επίσης πως το ζήτημα της υγειονομικής ασφάλειας πρέπει να υπάρξει και στον χώρο της εκπαίδευσης, όπως ισχύει γενικότερα σε όλες τις καθημερινές δραστηριότητες μικρών και μεγάλων: «Αυτή τη στιγμή το υγειονομικό πρωτόκολλο που ισχύει στην Κύπρο ισχύει γενικότερα στην κοινωνία. Η χρήση μάσκας προσώπου είναι υποχρεωτική για τις ηλικίες 6 ετών και άνω. Άρα, αυτό θα πρέπει να εφαρμοστεί και στα σχολεία. Πρέπει να επικεντρωθούμε στην εφαρμογή του πρωτοκόλλου ως έχει σήμερα» ανέφερε και επισήμανε ότι «το δημόσιο σχολείο απέδειξε, ότι όχι μόνο εφάρμοσε τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας, αλλά λειτούργησε εκ των πραγμάτων και ως ένα σχολείο υγειονομικών κανόνων. Τα παιδιά έμαθαν στο σχολείο τους υγειονομικούς κανόνες». Για να προσθέτει: «Μακάρι να εφαρμόζαμε τους κανόνες αυτούς παντού σε όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού μας βίου με την ίδια επιμέλεια όπως τα σχολεία».

   Σημείωσε ακόμη ότι «σε αυτή τη φάση έχουμε να αντιμετωπίσουμε την έναρξη της σχολικής χρονιάς και όχι το μέσο του δευτέρου τετραμήνου, όπως συνέβη στην περυσινή χρονιά, άρα έχει η σημασία η κανονική λειτουργία των σχολείων και η ομαλή διεξαγωγή της σχολικής χρονιάς, δεδομένου ότι βρισκόμαστε στην αρχή και όχι στα μισά αυτής» και κατέληξε:

   «Όσο διαρκεί αυτή η απειλή, θα πρέπει να προστατεύσουμε τη δημόσια Υγεία. Ευχαριστώ τους εκπαιδευτικούς για την προθυμία και την αφοσίωσή τους και είμαι βέβαιος ότι με την συνεργασία όλων θα κερδίσουμε και πάλι το στοίχημα».

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis