Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εθελοντές έσωσαν γατάκι που ήταν εγκλωβισμένο επί 4 μέρες σε θεμέλια οικοδομής (εικόνες)

Image
Διάσωση γάτας Παλαιό Φάληρο
 clock 17:24 | 18/12/2023
writer icon newsroom ekriti.gr

Η εθελοντική ομάδα Alma Libre, με μια ανάρτηση στο Facebook, ενημέρωσε τους ακολούθους της για μια συγκλονιστική διάσωση γάτας που έλαβε χώρα στο Παλαιό Φάληρο.

Τέτοιες ιστορίες μας ανατριχιάζουν και μας κάνουν να συνειδητοποιούμε πόσο καθοριστική μπορεί να είναι για μια ζωή η τύχη μιας στιγμής, και κάποιες πράξεις ανθρώπων με κουράγιο.

Όπως γράφει στην ανάρτησή της η Alma Libre, η γάτα βρισκόταν επί τέσσερις μέρες “εγκλωβισμένη στα αναχώματα σκαμάτων υπό ανέγερσης θεμελίων οικοδομής”. Η γάτα είχε βρεθεί στο βάραθρο πέφτοντας από μεγάλο ύψος, και η μεγάλη υψομετρική διαφορά μεταξύ των αναχωμάτων δεν της επέτρεπε να ξεφύγει.

Image
Διάσωση γάτα θεμέλια

 

Η καταρρακτώδης βροχή που ακολούθησε την έλουσε με λάσπες. Η υπεύθυνη αδέσποτων υπηρεσίας περιβάλλοντος και Πρασίνου δήμου Παλαιού Φαλήρου Αρετή Καραμανωλάκη ενημερώθηκε άμεσα, και εθελοντές της Alma Libre κατέφτασαν στο σημείο για να παρέχουν τη βοήθειά τους στην – τυχερή μέσα στην ατυχία της – γατούλα.

Image
Διάσωση γάτα θεμέλια 2

 

Η διάσωση πραγματοποιήθηκε με τη ρίψη παγίδας με ιδιαίτερη προσοχή, αφού οι εθελοντές κατάφεραν να πλησιάσουν τη γάτα από προσκείμενη αυλή κατοικίας. Θεωρήθηκε αδύνατο να σωθεί η γατούλα με άλλο τρόπο χωρίς να τεθεί η ζωή της σε επιπλέον κίνδυνο. Το γεγονός είχε ευτυχή έκβαση.

Όπως λέει η Alma Libre, μετά από ώρα υπομονής και “στρατηγικό” τάισμα για να δελεαστεί η γάτα και να μπει στην παγίδα, πιάστηκε από τους εθελοντές, προσκομίστηκε σε κτηνίατρο για κλινικό έλεγχο και στείρωση, με σκοπό να επανενταχθεί στη συνέχεια στο μέρος όπου ζούσε, στο οποίο τη φρόντιζαν και την τάιζαν.

Image
Διάσωση γάτα θεμέλια 3

 

Το πιο σοκαριστικό σημείο της υπόθεσης, είναι ότι την επόμενη μέρα είχαν προγραμματιστεί να επανέλθουν οι μπουλντόζες για να συνεχίσουν τις εργασίες στα θεμέλια. Αν οι εθελοντές δεν είχαν λειτουργήσει με εγρήγορση και κουράγιο, η γατούλα πιθανόν να έχανε τη ζωή της αφού πρω

Η ιστορία αυτή μας γεμίζει ανακούφιση για την ψυχούλα που σώθηκε, αλλά μας θυμίζει και τα ζωάκια που δεν είναι τόσο τυχερά και δεν τα καταφέρνουν, καθώς η ζωή στον δρόμο είναι γεμάτη κινδύνους και κακουχίες. Ας ακολουθήσουμε το παράδειγμα των εθελοντών και ας παλέψουμε για κάθε ζώο ξεχωριστά, ώστε κανένα να μην μείνει μόνο.

Image
Διάσωση γάτα θεμέλια 4

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ομάδα ΔΙΑΣ: Θρήνος για τον 29χρονο αστυνομικό από την Πάτρα - Πώς έγινε η μοιραία καταδίωξη στον Ασπρόπυργο

Οπαδική βία: Αναβαθμίζεται η έρευνα από τον Άρειο Πάγο - Στο «μικροσκόπιο» εγκληματικές οργανώσεις

Τραγωδία στα Τέμπη: Έρχονται νέες διώξεις για την τηλεδιοίκηση

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis