Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ομάδα ΔΙΑΣ: Θρήνος για τον 29χρονο αστυνομικό από την Πάτρα - Πώς έγινε η μοιραία καταδίωξη στον Ασπρόπυργο

Image
αστυνομικός καταδίωξη Ασπρόπυργος
 clock 11:59 | 18/12/2023
writer icon newsroom ekriti.gr

Θρήνο έχει σκορπίσει στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και στην Πάτρα από όπου καταγόταν ο θάνατος του 29χρονου ειδικού φρουρού της ομάδας ΔΙΑΣ που έχασε τη ζωή του με τραγικό τρόπο τα ξημερώματα της Δευτέρας (18/12), μετά από καταδίωξη που ξεκίνησε από τη Νίκαια και κατέληξε στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος του Ασπρόπυργου.

Σύμφωνα με το pelop.gr pr πρόκειται για τον 29χρονο Χρήστο Κουρουνιώτη, η οικογένεια του οποίου διαμένει στην περιοχή Δεμένικα της Πάτρας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο άτυχος 29χρονος έχει έναν αδερφό, ο οποίος είναι επίσης αστυνομικός.

 

Κατεστραμμένη η μηχανή του 29χρονου αστυνομικού

Οι φωτογραφίες από το σημείο στο οποίο σημειώθηκε το τροχαίο που προκλήθηκε όταν ο οδηγός του ύποπτου οχήματος έκανε επικίνδυνο ελιγμό, φανερώνουν τη σφοδρότητα με την οποία η μηχανή στην οποία επέβαινε ο άτυχος 29χρονος έπεσε στο περιπολικό που επίσης συμμετείχε στην καταδίωξη και ο οδηγός του οποίου πάτησε φρένο απότομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η καταδίωξη άρχισε περίπου στις 3:30 τα ξημερώματα μετά από κλοπή οχήματος στη Νίκαια. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στην περιοχή διαπίστωσαν πως υπήρχαν δύο ύποπτα οχήματα. Το ένα σταμάτησε, το άλλο όμως ανέπτυξε ταχύτητα με τον οδηγό να προσπαθεί να διαφύγει.

Μετά από 23 λεπτά καταδίωξης, στο ύψος του Ασπροπύργου, ο οδηγός του ύποπτου οχήματος έκανε έναν επικίνδυνο ελιγμό με αποτέλεσμα το περιπολικό που το ακολουθούσε να φρενάρει και η μοτοσικλέτα της ομάδας ΔΙΑΣ να πέσει πάνω του.

Ο ένας από τους δύο αστυνομικούς που επέβαιναν στη μοτοσικλέτα τραυματίστηκε βαρύτατα και μεταφέρθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο όπου δυστυχώς κατέληξε λίγο αργότερα.

Στο ίδιο νοσοκομείο μεταφέρθηκε αρχικά και ο έτερος αναβάτης της μηχανής της ΔΙΑΣ που έχει τραυματιστεί, αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή του, ο οποίος στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Η αστυνομία κατάφερε να συλλάβει ένα άτομο που επέβαινε στο δεύτερο ύποπτο όχημα, ενώ για αρκετή ώρα λόγω του τροχαίου δυστυχήματος τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών–Κορίνθου παρέμεινε κλειστό.

Image
αστυνομικός Ασπρόπυργος
Image
αστυνομικός καταδίωξη 2

 

Image
αστυνομικός καταδιωξη

 

Οικονόμου: Άλλος ένας Ελληνας αστυνομικός έπεσε στο βωμό του καθήκοντος

«Άλλος ένας Έλληνας αστυνομικός έπεσε στο βωμό του καθήκοντος, προσπαθώντας να προστατεύσει την κοινωνία από εγκληματικά στοιχεία. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του και το Σώμα της ΕΛΑΣ», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, για τον θάνατο του 29χρονου αστυνομικού τα ξημερώματα στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου κατά την διάρκεια καταδίωξης.

Επιπρόσθετα ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι «το προσωπικό της ΕΛΑΣ, μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, προσπαθεί να ανταποκριθεί τόσο στην πανδημία βίας και παραβατικότητας, που μαστίζει το δυτικό κόσμο, όσο και στη δυσπιστία μέρους της κοινωνίας απέναντι στο αστυνομικό έργο. Με απόλυτη υπηρεσιακότητα και αυταπάρνηση προσφέρουν πολλά, σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας και αξίζουν καθολικής αναγνώρισης και στήριξης».

Οικονόμου: Άλλος ένας Ελληνας αστυνομικός έπεσε στο βωμό του καθήκοντος «Αλλος ένας Έλληνας αστυνομικός έπεσε στο βωμό του καθήκοντος, προσπαθώντας να προστατεύσει την κοινωνία από εγκληματικά στοιχεία. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του και το Σώμα της ΕΛΑΣ», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, για τον θάνατο του 29χρονου αστυνομικού τα ξημερώματα στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου κατά την διάρκεια καταδίωξης. Επιπρόσθετα ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι «το προσωπικό της ΕΛΑΣ, μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, προσπαθεί να ανταποκριθεί τόσο στην πανδημία βίας και παραβατικότητας, που μαστίζει το δυτικό κόσμο, όσο και στη δυσπιστία μέρους της κοινωνίας απέναντι στο αστυνομικό έργο. Με απόλυτη υπηρεσιακότητα και αυταπάρνηση προσφέρουν πολλά, σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας και αξίζουν καθολικής αναγνώρισης και στήριξης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οπαδική βία: Αναβαθμίζεται η έρευνα από τον Άρειο Πάγο - Στο «μικροσκόπιο» εγκληματικές οργανώσεις

Τραγωδία στα Τέμπη: Έρχονται νέες διώξεις για την τηλεδιοίκηση

Οικονόμου για Ασπρόπυργο: «Αλλος ένας αστυνομικός έπεσε στο βωμό του καθήκοντος»

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis