Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε ένας ακόμη νεκρός στην Μάνδρα

Image
κακοκαιρία μάνδρα
 clock 10:17 | 27/11/2017
writer icon newsroom ekriti.gr

Στους 22 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τις φονικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική, μετά από τον εντοπισμό μίας ακόμη σορού στη Μάνδρα.Η σορός εντοπίστηκε από τα συνεργεία της Πυροσβεστικής κοντά στο αμαξοστάσιο του δήμου Μάνδρας και θα μεταφερθεί στο Θριάσιο νοσοκομείο, όπου θα γίνουν οι διαδικασίες ταυτοποίησης.

Υπενθυμίζεται ότι δύο άτομα εξακολουθούν να αναζητούνται μετά από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη Δυτική Αττική, και μετά από τη διαδικασία αναγνώρισης, αναμένεται να διαπιστωθεί εάν ο νεκρός που εντοπίστηκε είναι ένας εκ των αγνοουμένων.
 

μάνδρα πλημμύρες

μάνδρα πλημμύρες , by mpeka

Ζημιές σε πάνω από 1.000 κτήρια

Σε ό,τι αφορά την καταγραφή των ζημιών, μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας είχαν γίνει 1.573 αυτοψίες στη Μάνδρα, τη Νέα Πέραμο και την Ελευσίνα από τα  εξειδικευμένα τεχνικά κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Βάσει των αυτοψιών 1.184 κτήρια έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης.
 

πλημμύρες αττική

πλημμύρες αττική, by renas

Πώς είναι σήμερα η κατάσταση στη Μάνδρα  

Δύο εβδομάδες σχεδόν μετά τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν τη Δυτική Αττική και άφησαν πίσω τους 21 νεκρούς και έναν αγνοούμενο, οι κάτοικοι προσπαθούν ακόμη με όσες δυνάμεις τούς έχουν απομείνει να στήσουν από την αρχή τα νοικοκυριά και τις παντελώς κατεστραμμένες επιχειρήσεις τους.   Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», από τα έξι δημοτικά σχολεία του Δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας λειτουργούν μόνο δύο, το 3ο και το 4ο ενώ από τα επίσης έξι νηπιαγωγεία μόλις δύο είναι ανοιχτά.   Κλειστό είναι το γυμνάσιο και το λύκειο της περιοχής, όπως και οι παιδικοί σταθμοί και τα δύο δημοτικά γυμναστήρια.  
 

πλημμύρες αττική

πλημμύρες αττική, by renas

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Μάνδρας Περικλή Ρόκα, 1.500 σπίτια και καταστήματα έχουν πάθει από μεγάλες μέχρι ολοκληρωτικές καταστροφές.   Τόσες μέρες μετά, τα μόνα καταστήματα που είναι ανοιχτά αυτή τη στιγμή στη Μάνδρα είναι ένας φούρνος και ένα φαρμακείο, των οποίων οι ιδιοκτήτες πρόλαβαν να αποκαταστήσουν άμεσα τις ζημιές.   «Τα καταστήματα είναι κλειστά. Τα περισσότερα σχολεία επίσης. Τα παιδιά, εκτός από τους μαθητές δύο δημοτικών, δεν πηγαίνουν σχολείο.
 

πλημμύρες αττική

πλημμύρες αττική, by renas

Ευελπιστούμε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα μπορέσουμε να ανοίξουμε κάποια από τα υπόλοιπα σχολεία, όπως και κάποιους από τους παιδικούς σταθμούς», τονίζει στα «ΝΕΑ» ο Π. Ρόκας.   'Ολες αυτές τις μέρες στη Μάνδρα οι κάτοικοι με ό, τι μέσο διέθεταν προσπάθησαν να βγάλουν τα νερά και τις λάσπες από τα σπίτια και τις αυλές τους και να καθαρίσουν όσα μπόρεσαν να γλιτώσουν από τη μανία του νερού. Κι ακόμη συνεχίζουν. Καρέκλες, έπιπλα, στρώματα, τα βρεγμένα σκεπάσματα και ρούχα όλα είναι πια στοιβαγμένα σε κάποια γωνιά των σπιτιών ή έξω από αυτά μέχρι το εσωτερικό των κατοικιών να μπορέσει να μπει σε μια υποτυπώδη σειρά.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis