Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένταση στις Σκουριές ανάμεσα σε ΜΑΤ και κατοίκους

Image
skouries.jpg
 clock 12:16 | 05/04/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Ένταση προκλήθηκε το πρωί της Κυριακής στις Σκουριές Χαλκιδικής, στη διάρκεια συγκέντρωσης κατοίκων που αντιδρούν στη λειτουργία μεταλλείων χρυσού. 

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν επίθεση από τα ΜΑΤ και μεταλλωρύχους που πραγματοποιούν αντισυγκέντρωση, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τέσσερις διαδηλωτές τραυματίστηκαν.

Σε δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη κατήγγειλε τη χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία.

«Αυτό που συνέβη είναι πρωτοφανές. Τα ΜΑΤ, όχι μόνο επέτρεψαν στους μεταλλωρύχους, που είχαν προφανείς άγριες διαθέσεις, να φθάσουν στο σημείο της συγκέντρωσης των κατοίκων, αλλά συνασπίστηκαν μαζί τους. Η αστυνομία επιτέθηκε εναντίον των κατοίκων μαζί με τους μεταλλωρύχους της Eldorado Gold. Καταγγέλλω τους υπεύθυνους της Αστυνομίας, Μανωλά και Μαντουβάκη, για αυτό» δήλωσε, προσθέτοντας:

«Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση δεν  στρέφεται μόνο εναντίον των κατοίκων της Χαλκιδικής και του κινήματος εναντίον της ολέθριας εξόρυξης. Εκθέτει την ίδια την κυβέρνηση. Ποιος ελέγχει την αστυνομία; Η κυβέρνηση ή η Eldorado Gold; Ο κόσμος εδώ είναι απογοητευμένος. Δεν περίμενε ότι θα του ρίχνουν χημικά, όταν διαδηλώνει, και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».
in.gr

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis