Γυναίκα

Προβλέψεις Νοεμβρίου 2017 | Τα όρια είναι για να ξεπερνιούνται!

provlepseis-_noemvriou2017.jpg

Του Βαγγέλη Πετρίτση, PhD

Ο Νοέμβριος είναι ένας μήνας που, αν και ξεκινά αρκετά απολαυστικά με την Πανσέληνο στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού στις 4 του μηνός, σημαδεύεται από το γεγονός ότι ο Ερμής βγαίνει εκτός ορίων από τις 10 Νοεμβρίου και για έναν περίπου μήνα (έως 7/12/17). Αυτό σημαίνει ότι ο Ερμής κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος θα βγει έξω από τα όρια της εκλειπτικής, της φαινομενικής δηλαδή τροχιάς του Ήλιου γύρω από τη Γη, φέρνοντας αφθονία ακραίων ιδεών και επικοινωνιών για καλό ή για κακό! Σε συνδυασμό με το πέρασμα της Αφροδίτης στον Σκορπιό και τη Νέα Σελήνη στο ίδιο ζώδιο, η μαχητικότητα και η έλλειψη διάθεσης συμβιβασμού που χαρακτηρίζουν το εν λόγω ζώδιο θα εντείνουν ακόμη περισσότερο την ακρότητα των όποιων ιδεών και επικοινωνιών. Τέλος, ο Ήλιος αφήνει τον Σκορπιό για τον Τοξότη στις 22 Νοεμβρίου εν μέσω της ορθοδρόμησης του Ποσειδώνα.
Ας δούμε, όμως, με χρονολογική σειρά και με περισσότερη λεπτομέρεια τα παραπάνω αξιοσημείωτα αστρολογικά φαινόμενα του μήνα:

04/11 Πανσέληνος στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού
Ανάγκη εξισορρόπησης μεταξύ ύλης και συναισθήματος καθώς και μεταξύ του τι ανήκει στον έναν και τι στον άλλον. Μάλιστα, ο Ποσειδώνας σε θέση σφήνας με τον άξονα της Πανσελήνου και ο Κρόνος σε θέση σφήνας με την αντίθεση Αφροδίτης-Ουρανού διευκολύνουν πρωτότυπες απολαύσεις και αποδράσειςπου μένουν στον χρόνο.

05/11Ο Ερμής εισέρχεται στον Τοξότη
Το μυαλό ανοίγει φτερά, οι επικοινωνίες πληθαίνουν και το ενδιαφέρον στρέφεται προς ζητήματα νομικά, θρησκευτικά, εκπαιδευτικά και ταξιδιωτικά.

07/11 Η Αφροδίτη εισέρχεται στονΣκορπιό
Ο πλανήτης των σχέσεων και των οικονομικών μπαίνει στο ένα από τα δύο ζώδια της παραδοσιακής αδυναμίας της (το άλλο είναι ο Κριός) φέρνοντας κάποια κρίση σε αυτούς τους τομείς λόγω ανάγκης για περισσότερη συναισθηματική ασφάλεια όπως μαρτυρά το ταυτόχρονο τρίγωνο με τη Σελήνη στον Καρκίνο. Ωστόσο, η συγκλίνουσα σύνοδος με τον Δία λειτουργεί σαν δίχτυ προστασίας και επιτρέπει την αισιοδοξία.

10/11Ο Ερμής βγαίνει εκτός ορίων στον Τοξότη
Οι επικοινωνίες, οι μετακινήσεις και οι διαπραγματεύσειςαποκτούν έναν χαρακτήρα εξαιρετικά πρωτότυπο και ασυνήθιστο που ενδέχεται να φτάσει ακόμα και τα όρια της παρατυπίας ή της παρανομίας. Ακραίες ιδέες γύρω από νομικά, θρησκευτικά, εκπαιδευτικά και ταξιδιωτικά ζητήματα αφθονούν!

18/11 Νέα Σελήνη στον Σκορπιό
Μια καινούργια αρχή που καλεί σε μεταμόρφωση λόγω νέων εργασιακών συνθηκών στις οποίες, όμως, δεν είναι εύκολο να προσαρμοστεί κανείς με αποτέλεσμα την εμφάνιση συγκρούσεων και παιχνιδιών δύναμης. Αυτό φαίνεται να είναι το μήνυμα του τετραγώνου μεταξύ Άρη-Πλούτωνα, των δύο χορηγών της Νέας Σελήνης, σε συνδυασμό με τις δευτερεύουσες αλλά σκληρές όψεις που σχηματίζει η Νέα Σελήνη με το τρίγωνο Κρόνου-Ουρανού.

22/11 Ο Ήλιος εισέρχεται άνοπτος στον Τοξότη με Ποσειδώνα στάσιμο
Τα φώτα πέφτουν σχεδόν εμμονικά στην ανάγκη για ελευθερία, ταξίδι και διάνοιξη καινούργιων οριζόντων που φαίνεται, όμως, να μένει αποκλειστικά στη σφαίρα των ονείρων.

via