Γυναίκα

Πανσέληνος στον Τοξότη στις 9 Ιουνίου: Πως επηρεάζει το ζώδιό σου.

panselinos_ston_toxoti_stis_9_ioynioy.jpg

Από την Αλεξάνδρα Βενέτη

​Στις εννέα Ιουνίου, η Πανσέληνος στον Τοξότη φέρνει πνευματική διαύγεια και φιλοσοφημένη σκέψη. Αναθεωρήσεις θα υπάρξουν σε πεποιθήσεις, σε κοσμοθεωρίες, ίσως να υπάρξουν αλλαγές στην τακτική αντιμετώπισης των καταστάσεων. Με την Πανσέληνος στον Τοξότη, πρόσωπα προσηλωμένα σε μια συγκεκριμένη ιδεολογία θα τολμήσουν να αμφισβητήσουν και να διαφοροποιήσουν την οπτική τους τοποθέτηση. Σε επαγγελματικά θέματα θα κάνουν την εμφάνιση τους ευκαιρίες βελτίωσης και προόδου, όνειρα, σχέδια, και προγραμματισμοί μπαίνουν σε άμεση εφαρμογή. Σε αισθηματικά ζητήματα δεν αποκλείεται να παρθούν αποφάσεις δέσμευσης, ζευγάρια που διανύουν μακροχρόνια πορεία αγάπης ίσως να προχωρήσουν σε επισημοποιήσεις. Συμφιλιώσεις έρχονται με οικογενειακά πρόσωπα, τερματίζουν διαφωνίες με γονείς και αδέλφια, σημασία πλέον θα έχει η αρμονική συνύπαρξη και η δημιουργική συνεννόηση.

​Διαβάστε παρακάτω την επιρροή της πανσελήνου στο ζώδιό σας.

​ΚΡΙΟΣ
Φίλοι μου Κριοί, στις εννέα Ιουνίου με την Πανσέληνο στο ζώδιο του Τοξότη οργανώνεστε, αναθεωρείτε και περνάτε σε επανεκτιμήσεις. Τώρα ο τρόπος σκέψης σας θα είναι πιο φιλοσοφημένος, είναι πολύ πιθανόν να αλλάξετε την κοσμοθεωρία σας, δύναμη θα αντλήσετε από την αισιόδοξη οπτική που συνειδητά θα αποκτήσετε. Ευνοούνται ταξίδια και μετακινήσεις, κάποιοι από εσάς θα νιώσετε την ανάγκη να αποδράσετε από την καθημερινή πραγματικότητα, προτάσεις για εκδρομές και τρόπους αναψυχής θα γίνουν αποδέκτες. Κάντε την προσπάθεια να ξεδώσετε και να ανανεωθείτε θα βρείτε τις συνθήκες ευνοϊκές, οι αποφάσεις και οι προγραμματισμοί σας δεν θα βρουν εμπόδια.

ΤΑΥΡΟΣ
Αγαπητοί μου Ταύροι, η Πανσέληνος στον Τοξότη σας βγάζει από την αδράνεια ή την παθητικότητα, τώρα θα νιώσετε έτοιμοι να βγείτε μπροστά από τα γεγονότα, βάζετε σε τάξη ανοιχτές υποθέσεις, κλείνετε εκκρεμότητες. Σε οικονομικά θέματα σχεδιάζετε και προγραμματίζετε, τυχόν οφειλές μπαίνουν σε πορεία τακτοποίησης, ίσως να καταφέρετε να εξοφλήσετε χρέος που από καιρό βαραίνει την ψυχολογία σας. Ριζικές αποφάσεις παίρνετε όχι μόνο σε επαγγελματικά ζητήματα ή σε θέματα μελλοντικής εξέλιξης, αλλά και σε συναισθηματικές υποθέσεις, δεν αποκλείεται να απομακρύνετε από τη ζωή σας πρόσωπα που σας αγχώνουν, σας δυσανασχετούν ή προσπαθούν να σας ελέγξουν.

​ΔΙΔΥΜΟΙ
Φίλοι μου Δίδυμοι, με την Πανσέληνο στο ζώδιο του Τοξότη έρχονται ουσιαστικές εξελίξεις σε θέματα σχέσεων, εργασιακών ή ερωτικών. Τώρα η επικοινωνία σας θα είναι άμεση, ξεκάθαρα λόγια θα κλείσουν παρεξηγήσεις, ανοίγεται δίοδος για αλλαγές και αποφάσεις που θα έχουν αντίχτυπο στο μέλλον σας. Εσείς που διατηρείτε σταθερή ερωτική σχέση είναι πολύ πιθανόν να μιλήσετε για συγκατοίκηση ή δέσμευση. Εσείς που είστε στο ξεκίνημα της γνωριμίας σας θα καταφέρετε να κατασταλάξετε συναισθηματικά, ανοίγεται πορεία σταθερού δεσμού μακροχρόνιας διάρκειας. Στο οικογενειακό σας περιβάλλον βρίσκετε τη χρυσή οδό σε θέματα που δημιουργούν εντάσεις, συνεννοείστε και συμφιλιώνεστε. 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Φίλοι μου Καρκίνοι, με την Πανσέληνο στον Τοξότη θα στοχεύσετε στην ανανέωση σας πνευματική και σωματική. Ίσως να οργανώνεστε ένα ταξιδάκι ή μια εκδρομή απόδρασης, θα προσπαθήσετε να δραστηριοποιηθείτε με στόχο να βγείτε από την ρουτίνα και τις καθιερωμένες ενέργειες. Σε επαγγελματικά ζητήματα αναλαμβάνετε πρωτοβουλίες, κλείνετε εκκρεμότητες, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξεκινήσετε νεες συνεργασίες. Άνοιγμα θα έχετε και στον οικονομικό σας τομέα, οι συμφωνίες σας θα πάνε πολύ καλά. Τα γεγονότα θα σας βοηθήσουν να βγείτε από τη στασιμότητα, η ανανεωμένη σας ψυχολογία θα σας ωθήσει σε ενέργειες με τελική κατάληξη την αναζωογόνηση σας. 

ΛΕΩΝ
Φίλοι μου Λέοντες, η Πανσέληνος στον Τοξότη θα σας βοηθήσει να βρείτε λύσεις σε δύσκολα θέματα, τώρα αναθεωρώντας και φιλοσοφώντας θα καταφέρετε να ρίξετε φως στις σκοτεινές υποθέσεις. Αλλαγμένη θα είναι η στάση σας ως προς το ερωτικό σας ταίρι, σημασία θα έχει για εσάς η ομαλή σας εξέλιξη και όχι το ποιος θα κρατά τα ηνία της αρχηγίας. Η επιλογή σας να εστιάσετε στα αισθήματα και όχι στην κυριαρχία θα φέρει ισορροπία στον δεσμό σας, δεν αποκλείεται να προχωρήσετε σε ενέργειες που θα είναι ουσιαστικές για τη μελλοντική σας πορεία. Εσείς οι χωρισμένοι με δική σας πρωτοβουλία θα επιτύχετε επανένωση. 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Φίλοι μου Παρθένοι, η Πανσέληνος στον Τοξότη θα τονώσει την αυτοπεποίθηση σας και την ανάγκη σας για ισορροπία. Σε οικογενειακά θέματα, τα γεγονότα σε συνδυασμό με τις διαθέσεις σας θα σας βοηθήσουν να ξεκαθαρίσετε υποθέσεις που σας δημιουργούν ανασφάλειες, τώρα θα κλείσετε ανοιχτά ζητήματα που σας προκαλούν αμφιβολίες. Αναλυτικές συζητήσεις και ειλικρινείς κουβέντες θα λύσουν τυχόν συναισθηματικούς κόμπους, θα μπορέσετε να κατασταλάξετε και να περάσετε σε ριζικές αποφάσεις. Ηρεμεί η ψυχολογία σας, βάζετε τάξη στον συναισθηματικό σας κόσμο, διαφοροποιούνται οι ανάγκες και οι επιθυμίες σας.

ΖΥΓΟΣ
Φίλοι μου Ζυγοί, σε δραστηριότητες πνευματικής ανάπτυξης θα σας ωθήσει η Πανσέληνος στον Τοξότη. Ίσως να θελήσετε να βελτιώσετε το μορφωτικό σας επίπεδο, εσείς που αφήσατε στη μέση σπουδές και πτυχία τώρα μπαίνετε σε πρόγραμμα ολοκλήρωσης. Με χαλαρότητα και φιλοσοφημένο πνεύμα θα χειριστείτε υποθέσεις που σας αγχώνουν, είτε για θέματα επαγγελματικής εξέλιξης, είτε για ζητήματα μελλοντικής πορείας σχετικά με την ερωτική σας σχέση. Σε περιπτώσεις τσακωμού έρχονται συμφιλιώσεις και επανασυνδέσεις, η στάση σας θα είναι προσιτή και συγκαταβατική, αυτή τη φορά θα αποφύγετε την υπερβολή στις αντιδράσεις σας. Ομαλό και ισορροπημένο θα είναι το κλίμα στο οικογενειακό σας περιβάλλον.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Φίλοι μου Σκορπιοί, η Πανσέληνος στον Τοξότη σας φέρνει γεγονότα που θα σας αναγκάσουν να εστιάσετε σε οικονομικά ζητήματα. Κινητοποίηση θα υπάρξει στις χρηματικές σας συναλλαγές, τα ποσά που θα πάρετε θα πρέπει να σκεφτείτε πολύ καλά αν θα τα καταναλώσετε ή αν θα πρέπει να τα επενδύσετε. Σας δίνω τη συμβουλή για την ώρα να αποφύγετε τα μεγάλα ρίσκα, σκεφτείτε προνοητικά και αποταμιευτικά, η στιγμή δεν θα είναι ευνοϊκή για ριψοκίνδυνα άλματα. Οι πληροφορίες που θα έχετε δεν θα επαρκούν με αποτέλεσμα στον επόμενο στάδιο ίσως να αλλάξετε απόψεις. Αποφύγετε την υπερβολική αισιοδοξία, φροντίστε οι αποφάσεις σας να πατούν γερά στο έδαφος. 

​ΤΟΞΟΤΗΣ
Φίλοι μου Τοξότες, η Πανσέληνος στο ζώδιο σας, σας φέρνει ξεκαθαρίσματα, συνειδητοποιήσεις και λήψη οριστικών αποφάσεων. Συναντήσεις και συζητήσεις θα έχουν εποικοδομητικό αποτέλεσμα, κλείνετε παλιά κεφάλαια ανοίγονται καινούργια. Στον επαγγελματικό σας τομέα, ίσως να πάρετε την απόφαση να αλλάξετε αντικείμενο εργασίας ή να επεκτείνετε τις επιχειρηματικές σας βλέψεις. Σε ερωτικά ζητήματα, έρχονται αναθεωρήσεις και συναισθηματικές μετατοπίσεις, εσείς που διατηρείτε χαλαρή σχέση θα προχωρήσετε σε δεσμευτικές καταστάσεις. Για εσάς τους ερωτικά μόνους ανοιχτό θα είναι το ενδεχόμενο νέας γνωριμίας, ένας καινούργιος έρωτας θα απασχολήσει την καρδιά σας, πολύ καλά θα κάνετε και θα προχωρήσετε σε νέο ερωτικό ξεκίνημα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Αγαπητοί μου Αιγόκεροι, η Πανσέληνος στον Τοξότη θα δώσει νέα πνοή στον τρόπο σκέψη σας, η ανάγκη σας για χαλάρωση και ξεκούραση θα σας ωθήσει στο να φιλοσοφήσετε καταστάσεις που σας πιέζουν. Τώρα θα είστε σε θέση να χαλιναγωγήσετε το άγχος σας, να αποφορτίσετε τη σκέψη σας από έγνοιες μελλοντικής εξέλιξης. Με δική σας επιλογή θα επικεντρωθείτε στο παρόν, στο πως θα μπορέσετε να περάσετε όμορφα και δημιουργικά. Η στάση σας τόσο σε εργασιακά θέματα όσο και σε οικογενειακά ή ερωτικά θα είναι χαλαρή, για την ώρα θα αφήσετε στην άκρη τις επίμονες διεκδικήσεις. Διασκεδάστε, βγείτε με τους φίλους σας, θα δοθεί άνοιγμα καινούργιων γνωριμιών.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Φίλοι μου Υδροχόοι, με την Πανσέληνο στον Τοξότη ρίξτε τα βέλη σας, θα βρείτε στόχο. Τα γεγονότα θα σας δώσουν την ευκαιρία να εκπληρώσετε και να υλοποιήσετε, αυτό που θα χρειαστεί από εσάς θα είναι οργάνωση, στόχευση, και μελετημένη τακτική. Σχέδια ή όνειρα που στο παρελθόν δεν καταφέρετε να τα ολοκληρώσετε τώρα θα είστε θέση να ξανά προσπαθήσετε, το αποτέλεσμα δεν θα είναι αρνητικό, οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές, αξιοποιήστε τα συμβάντα. Στον ερωτικό σας τομέα, ζήτημα χωρισμού φτάνει στο τέρμα του, επανασυνδέεστε με το πρώην ερωτικό σας ταίρι. Εσείς που είστε χωρίς σχέση ένα καινούργιο άτομο θα κάνει την εμφάνιση του, αν αφήσετε τον εαυτό σας να ερωτευτεί δεν θα απογοητευτείτε. 

​ΙΧΘΥΣ
Φίλοι μου Ιχθείς, με την Πανσέληνο στον Τοξότη, αυτό που θα σας απασχολήσει κατά κύριο λόγο θα είναι θέματα επαγγελματικής εξέλιξης. Θα έχετε την ευκαιρία να προχωρήσετε την καριέρα σας ένα βήμα πιο μπροστά, ωστόσο θα πρέπει να αποφύγετε την υπερβολική αισιοδοξία, τα βήματα σας θα πρέπει να είναι συνετά και προσγειωμένα. Κάποιοι από εσάς ενδεχομένως να αλλάξετε αντικείμενο εργασίας, κάποιοι άλλοι ίσως να έχετε ευκαιρία προαγωγής ή οικονομικής αύξησης. Βελτιώνονται οι συνθήκες συνεργασίας μέσα στον χώρο εργασίας σας, ομαδικό θα είναι το πνεύμα, τακτοποιούνται τυχόν διαφωνίες. Συνεργάσιμο θα είναι το κλίμα, οι επαφές σας με υφιστάμενα πρόσωπα θα είναι αρμονικές.

πηγη

Γυναίκα

Υγεία

Αντιγήρανση: Πώς η ζάχαρη «σκοτώνει» την ομορφιά σας

γυναίκα σοκολάτα

Η ηθοποιός Julianne Moore σε μια συνέντευξή της εισήγαγε στον κόσμο τον όρο «sushi face», θέλοντας να υποδείξει τη συμφορά που προκαλεί στην επιδερμίδα ένα δείπνο με ωμό ψάρι: το επόμενο πρωί ξυπνάτε με ένα πρόσωπο πρησμένο ξηρό και θαμπό εξαιτίας της υπερβολικής ποσότητας νατρίου και της κατακράτησης υγρών.

Ο David Kirsch, προσωπικός προπονητής της Kate Upton, έχει εφεύρει άλλον έναν όρο που υποδηλώνει δεινά για την επιδερμίδα, το «carb face»: ένας από τους λόγους που υποχρεώνει την ηθοποιό και top model να ακολουθεί μια δίαιτα χωρίς επεξεργασμένους υδατάνθρακες, έχει να κάνει με το γεγονός ότι μειώνουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, οδηγώντας το δέρμα σε πρόωρη χαλάρωση.

Τώρα, έρχεται ένας ακόμη αρνητικός όρος, το «sugar face», να βρίσκει τη θέση του στις πρώτες θέσεις της Mαύρης Bίβλου της ομορφιάς του προσώπου.

Ο Frank Lipman, ολιστικός ιατρός, συγγραφέας και προσωπικός σύμβουλος υγείας και ομορφιάς της Gwyneth Paltrow, μιλάει εκτεταμένα στα βιβλία του για το «τοξικό» αποτέλεσμα του σακχάρου στο σώμα και το δέρμα και πώς η πλήρης αποχή από τη ζάχαρη θα μπορούσε να σας κάνε να δείχνετε νεότερη κατά δέκα χρόνια.

Μια αυθεντία στον τομέα της αντιγήρανσης, ο δερματολόγος Dr. Harold Lancer, προσωπικός μέντορας της Kim Kardashian, της Beyoncé (και του μισού Χόλιγουντ), εξηγεί πώς η ζάχαρη επηρεάζει το δέρμα στο βιβλίο του The Breakthrough Anti-Aging Method for Radiant Skin (Η Πρωτοποριακή Μέθοδος Αντιγήρανσης Για Ακτινοβόλο Δέρμα):

«Διασπά άμεσα το κολλαγόνο, την ελαστική ουσία που κάνει το δέρμα να φαίνεται γεμάτο, νεανικό και ανυψωμένο, ενώ αποδυναμώνει συστηματικά το ανοσοποιητικό σύστημα με αποτέλεσμα την μειωμένη ικανότητα του οργανισμού στην καταπολέμηση των βακτηριδίων. Τα βακτήρια που είναι φραγμένα στους πόρους δημιουργούν σπυράκια», γράφει ο Lancer και συνεχίζει: «Επίσης, η ζάχαρη ενεργοποιεί την παραγωγή ινσουλίνης, η οποία προκαλεί δυσλειτουργίες στη χρήση πρωτεϊνών με αντίκτυπο τη μειωμένη παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, ενώ αυξάνει την παραγωγή τεστοστερόνης. Η τεστοστερόνη κάνει τους πόρους μεγαλύτερους, το δέρμα πιο τραχύ και το πρόσωπο διαρκώς ερεθισμένο».

Ο Dr. Harold Lancer συμβουλεύει να δίνετε μεγάλη προσοχή σε κάθε τρόφιμο που έχει υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, ακόμη και αν πρόκειται για 100% υγιεινή επιλογή. «Για παράδειγμα, το καρπούζι και το πεπόνι είναι ψηλά στον δείκτη, ενώ τα ακτινίδια, τα μύρτιλα και τα βατόμουρα είναι χαμηλότερα».

Ο γιατρός τονίζει ότι κόβοντας εντελώς την ζάχαρη και τις επεξεργασμένες τροφές που την περιέχουν, θα δείτε διαφορά στο πρόσωπό σας μέσα σε 72 έως 96 ώρες.

«Θα αισθάνεστε γενικώς καλύτερα, το χρώμα σας θα επανέλθει στο φυσιολογικό, η επιδερμίδα θα είναι λιγότερο λιπαρή και καθόλου ξηρή, οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια θα μειωθούν και η αίσθηση της σφριγηλότητας θα είναι πολύ έντονη».

clickatlife

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι θα συμβεί αν σταματήσουμε την κατανάλωση της ζάχαρης για 3 ημέρες;

Η βιταμίνη της αντιγήρανσης & σε ποιες τροφές θα τη βρείτε

Ποιο μπαχαρικό έχει super αντιγηραντικές ιδιότητες για την επιδερμίδα