Skip to main content
ΓΥΝΑΙΚΑ

Καλαμαράκια στιφάδο - Μια υπέροχη νηστίσιμη συνταγή

Image
καλαμαρακια στιφαδο
 clock 22:48 | 12/08/2022
writer icon newsroom ekriti.gr

Μια συνταγή που θα αγαπήσετε. Νόστιμα καλαμαράκια στιφάδο. Ένα φαγητό που προτιμάται κατά την περίοδο της νηστείας. Την ίδια συνταγή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και για σουπιές.

Υλικά συνταγής

1 κιλό καλαμαράκια

Μισή κούπα ξύδι

2 μισή κιλά κρεμμυδάκια στιφάδου

10 σκ. σκόρδο

1 κούπα ελαιόλαδο

1 κούπα κόκκινο κρασί, ξηρό

60 γρ. ξύδι balsamico

1 κ.σ. πιπέρι, σε κόκκους

10 κόκκους μπαχάρι

2 φύλλα δάφνης

400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα

50 γρ. περίπου κέτσαπ

Αλάτι

Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα καλαμαράκια.

Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που να τα σκεπάζει.

Προσθέτουμε το ξύδι και τα βράζουμε, να μαλακώσουν λίγο.

Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε, σε κομματάκια μπουκιάς.

Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια σε νερό που βράζει και τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Τα αφήνουμε να σταθούν μερικές ώρες (έτσι θα τα καθαρίσουμε πιο εύκολα).

Αφού τα καθαρίσουμε, τα σοτάρουμε μαζί με τα σκόρδα στο ελαιόλαδο.

Έπειτα, ρίχνουμε μέσα το κρασί, το ξύδι, τα μυρωδικά, την ντομάτα, την κέτσαπ, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Σιγοβράζουμε το φαγητό, ώσπου να μαλακώσουν λίγο και τα κρεμμύδια και κατόπιν προσθέτουμε τα καλαμαράκια.

Τέλος, συνεχίζουμε το βράσιμο, ώσπου να μαλακώσουν καλά τα καλαμαράκια και τα κρεμμύδια και το φαγητό να μείνει με λίγη πηχτή σάλτσα.

Πηγή: supersyntages.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νηστίσιμα πιτόγυρα - Ενθουσιάζει το αποτέλεσμα

Παϊδάκια στο τηγάνι με κρεμμύδια, δεντρολίβανο και μπαλσάμικο

Σαρακοστή: Γλυκά και αλμυρά αλάδωτα νηστίσιμα

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis