Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παϊδάκια στο τηγάνι με κρεμμύδια, δεντρολίβανο και μπαλσάμικο

Image
Παϊδάκια στο τηγάνι με κρεμμύδια, δεντρολίβανο και μπαλσάμικο
 clock 06:58 | 23/03/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • 2 κιλά παϊδάκια αρνίσια
  • 1 1/2 φλιτζ. ξύδι μπαλσάμικο
  • 3 κουτ. σούπας φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη
  • 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 6 κρεμμύδια ξερά μικρά
  • αλάτι

  • Αλατοπιπερώνουμε τα παϊδάκια, τα πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το μισό δεντρολίβανο και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι.
  • Χαράζουμε τα κρεμμύδια σταυρωτά, φροντίζοντας να μην κόψουμε την ένωση ώστε να μείνουν ολόκληρα στο μαγείρεμα.
  • Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει.
  • Βάζουμε τα μισά παϊδάκια χωρίς λιπαρή ουσία και τα ψήνουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Προσθέτουμε τα μισά κρεμμύδια και τα μαγειρεύουμε στο λίπος που έχουν βγάλει τα παϊδάκια.
  • Ρίχνουμε το μισό από το δεντρολίβανο που περίσσεψε, σβήνουμε με το μισό μπαλσάμικο ξύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει λίγο η σάλτσα.
  • Καθαρίζουμε το τηγάνι με λίγο χαρτί και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.
google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis