Υλικά
- 2 κιλά παϊδάκια αρνίσια
- 1 1/2 φλιτζ. ξύδι μπαλσάμικο
- 3 κουτ. σούπας φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας ρίγανη
- 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 6 κρεμμύδια ξερά μικρά
- αλάτι
- Αλατοπιπερώνουμε τα παϊδάκια, τα πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το μισό δεντρολίβανο και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι.
- Χαράζουμε τα κρεμμύδια σταυρωτά, φροντίζοντας να μην κόψουμε την ένωση ώστε να μείνουν ολόκληρα στο μαγείρεμα.
- Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει.
- Βάζουμε τα μισά παϊδάκια χωρίς λιπαρή ουσία και τα ψήνουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Προσθέτουμε τα μισά κρεμμύδια και τα μαγειρεύουμε στο λίπος που έχουν βγάλει τα παϊδάκια.
- Ρίχνουμε το μισό από το δεντρολίβανο που περίσσεψε, σβήνουμε με το μισό μπαλσάμικο ξύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει λίγο η σάλτσα.
- Καθαρίζουμε το τηγάνι με λίγο χαρτί και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
- Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.