Γυναίκα

Fitness

Απογείωσε τον μεταβολισμό σου!

metabolism.jpg

Τέσσερα συστατικά που βρίσκονται στην κουζίνα σου και τα οποία ενεργοποιούν με τέτοιο τρόπο τον οργανισμό αυξάνοντας τον μεταβολισμό και εμποδίζοντας τη συσσώρευση λίπους. 

Ξίδι: Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως το οξικό οξύ, το οποίο εμπεριέχεται στο ξίδι, έχει την ιδιότητα να συμβάλει στην απώλεια του λίπους, κυρίως στην κοιλιακή χώρα. Εκμεταλλεύσου τις λιποδιαλυτικές ιδιότητες του ξιδιού προσθέτοντάς το σε σαλάτες και φαγητά. Καταλληλότερη στιγμή να το κάνεις αυτό είναι αφού καταναλώσεις επεξεργασμένους υδατάνθρακες, έτσι ώστε να εμποδίσεις την αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

 

Πράσινο τσάι: Σημαντικός σύμμαχος του μεταβολισμού, το πράσινο τσάι έχει την ιδιότητα να αυξάνει τον μεταβολισμό λόγω των κατεχίνων που περιέχει, αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην λιπόλυση και τη θερμογένεση. Πλούσιο σε πολυφαινόλες, οι οποίες συμβάλλουν στην καταπολέμηση των βλαβερών για τον οργανισμό ελευθέρων ριζών οξυγόνου, το πράσινο τσάι αποτελεί επιπλέον το ιδανικό ενυδατικό για τον οργανισμό. 

 

Κάρι: Γενικότερα τα μπαχαρικά ανήκουν στις ομάδες τροφών που βοηθούν να κρατιέται ο μεταβολισμός σε υψηλά επίπεδα. Επιπλέον, η πικάντικη τους γεύση ανεβάζει τη θερμοκρασία του οργανισμού επιταχύνοντας την καύση λίπους. Η κουρκουμίνη, βασικό συστατικό του κάρι, συμβάλλει στον περιορισμό της αποθήκευσης λίπους. Προσθέστε το σε κρέατα και ρύζια δίνοντάς τους επιπλέον ένα έντονο χρώμα. 

 

Τσίλι: Η καυτερή πιπεριά έχει ως συστατικό την καψαϊκίνη, ουσία που συνδέεται με την ενίσχυση των καύσεων. Τόσο η κατανάλωση του τσίλι, όσο και των παράγωγών του, οδηγεί σε αύξηση του μεταβολισμού ακόμα και δύο ώρες μετά το γεύμα. Ωφέλιμο για όσους καταναλώνουν πολλά λιπαρά, αφού έχει την δυνατότητα να ενισχύει την οξείδωση του λίπους στον λιπώδη ιστό και να οδηγεί σε μείωση του κοιλιακού λίπους.

 

sigmalive.com

 

 

 

Γυναίκα

Τρία φυτά που επηρεάζουν θετικά την ψυχολογία σας στο σπίτι

φυτά.jpg

Είναι γνωστό ότι τα φυτά σε ένα χώρο επηρεάζουν θετικά τον ψυχισμό και τη ζωή του ανθρώπου ενώ έρευνες έχουν δείξει ότι μας βοηθούν να διαχειριστούμε το άγχος.

Κάποια από αυτά μάλιστα θεωρείται ότι βοηθούν περισσότερο στο να φτιάχνει η ψυχολογία μας και να νιώθουμε μια πιο ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Δείτε τρία από αυτά…

Βασιλικός:

Ο βασιλικός καθαρίζει τον αέρα και είναι ένα φυτό με αντιβακτηριακές, αντιμυκητιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Θεωρείται ότι έχει μια πνευματική θεραπευτική επίδραση. Επιπλέον διώχνει και τα κουνούπια.

Γιασεμί:

Το γιασεμί είναι συνώνυμο της καλοτυχίας και θεωρείται ότι ευνοεί την καλή ψυχολογία. Το συγκεκριμένο φυτό επίσης μυρίζει πολύ όμορφα οπότε μπορείτε να προμηθευτείτε σύντομα μια γλάστρα.

Παιώνια:

H παιωνία αποτελεί σύμβολο της καλής τύχης. Επίσης θεωρείται ότι η όψη του και το άρωμά του βοηθούν την ψυχολογία μας. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλές νύφες την επιλέγουν για την ανθοδέσμη τους και τη διακόσμηση της εκκλησίας.