Γυναίκα

Fitness

Απογείωσε τον μεταβολισμό σου!

metabolism.jpg

Τέσσερα συστατικά που βρίσκονται στην κουζίνα σου και τα οποία ενεργοποιούν με τέτοιο τρόπο τον οργανισμό αυξάνοντας τον μεταβολισμό και εμποδίζοντας τη συσσώρευση λίπους. 

Ξίδι: Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως το οξικό οξύ, το οποίο εμπεριέχεται στο ξίδι, έχει την ιδιότητα να συμβάλει στην απώλεια του λίπους, κυρίως στην κοιλιακή χώρα. Εκμεταλλεύσου τις λιποδιαλυτικές ιδιότητες του ξιδιού προσθέτοντάς το σε σαλάτες και φαγητά. Καταλληλότερη στιγμή να το κάνεις αυτό είναι αφού καταναλώσεις επεξεργασμένους υδατάνθρακες, έτσι ώστε να εμποδίσεις την αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

 

Πράσινο τσάι: Σημαντικός σύμμαχος του μεταβολισμού, το πράσινο τσάι έχει την ιδιότητα να αυξάνει τον μεταβολισμό λόγω των κατεχίνων που περιέχει, αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην λιπόλυση και τη θερμογένεση. Πλούσιο σε πολυφαινόλες, οι οποίες συμβάλλουν στην καταπολέμηση των βλαβερών για τον οργανισμό ελευθέρων ριζών οξυγόνου, το πράσινο τσάι αποτελεί επιπλέον το ιδανικό ενυδατικό για τον οργανισμό. 

 

Κάρι: Γενικότερα τα μπαχαρικά ανήκουν στις ομάδες τροφών που βοηθούν να κρατιέται ο μεταβολισμός σε υψηλά επίπεδα. Επιπλέον, η πικάντικη τους γεύση ανεβάζει τη θερμοκρασία του οργανισμού επιταχύνοντας την καύση λίπους. Η κουρκουμίνη, βασικό συστατικό του κάρι, συμβάλλει στον περιορισμό της αποθήκευσης λίπους. Προσθέστε το σε κρέατα και ρύζια δίνοντάς τους επιπλέον ένα έντονο χρώμα. 

 

Τσίλι: Η καυτερή πιπεριά έχει ως συστατικό την καψαϊκίνη, ουσία που συνδέεται με την ενίσχυση των καύσεων. Τόσο η κατανάλωση του τσίλι, όσο και των παράγωγών του, οδηγεί σε αύξηση του μεταβολισμού ακόμα και δύο ώρες μετά το γεύμα. Ωφέλιμο για όσους καταναλώνουν πολλά λιπαρά, αφού έχει την δυνατότητα να ενισχύει την οξείδωση του λίπους στον λιπώδη ιστό και να οδηγεί σε μείωση του κοιλιακού λίπους.

 

sigmalive.com

 

 

 

Γυναίκα

Τα Ζώδια σήμερα Σάββατο 8 Αυγούστου

ερωτας ερωτευμένο ζευγάρι

Οι ημερήσιες αστρολογικές προβλέψεις 

Κριός
Ακόμη και τα πολύ ευχάριστα στα ερωτικά σου ή στο θέμα της διασκέδασης μπορεί να γίνουν μαντάρα αν παραπιέσεις τις καταστάσεις.

Ταύρος
Καμιά φορά η κούραση ή το άγχος, ακόμη κι αν δεν το καταλαβαίνεις, σε κάνουν να λες το λάθος πράγμα τη λάθος στιγμή κι αναστατώνουν σχέδια.

Δίδυμοι
Πάρε μια ανάσα πριν ενθουσιαστείς με προτάσεις, γνωριμίες ή ειδήσεις. Δεν είναι βέβαιο ότι πηγαίνουν κάπου, οπότε μην βιάζεσαι να κάνεις σχέδια.

Καρκίνος
Σε ποιον δεν αρέσει μια κουβέντα επιβεβαίωσης ή ένα καλό νέο; Απλώς μην θεωρήσεις ότι αυτό ήταν και τελείωσες. Έχει διαδρομή ακόμη το πράγμα.

Λέων
Εξαιρετικό να ακούς αυτά που θέλεις. Ακόμη κι αν δεν ισχύουν σε ενθαρρύνουν να κάνεις κάποιες κινήσεις που θέλεις εδώ και καιρό.

Παρθένος
Άλλο να περνάς χρόνο μόνος σου για επαναφόρτιση κι άλλο να κλείνεσαι στο μυαλό σου και να απογοητεύεσαι μόνος σου μ’ αυτά που σκέφτεσαι.

Ζυγός
Μαζί με το ευχάριστο, υπάρχει και μια κάποια δόση ανησυχίας κι άβολου, ιδιαίτερα σε θέματα υγείας ή δουλειάς.

Σκορπιός
Γνωριμίες και ειδήσεις που φαίνεται να στηρίζουν την καριέρα ή τον γάμο σου θέλουν την ανάλογη δουλειά και δημιουργικότητα. Δεν πηγαίνουν στον αυτόματο.

Τοξότης
Ταξίδι ή αφορμή για να ανοίξεις καινούργια κεφάλαια και η ανάλογη χαρά. Απλώς μην αμελείς τα του σπιτιού και της οικογένειας ή τις αδυναμίες που γνωρίζεις.

Αιγόκερος
Αν ακούς κι εσύ κι οι γύρω σου μόνο τη φωνή, τις απόψεις και το συμφέρον σας, το αποτέλεσμα είναι ένταση και πολλές δήθεν καταστάσεις.

Υδροχόος
Γνωριμίες ή κουβέντες με θετικό πρόσημο που ωφελούν τη σχέση σου, όμως λίγο επηρεάζουν συναισθηματικές ανασφάλειες ή απογοητεύσεις.

Ιχθύες
Από τη μια κερδίζεις πόντους, από την άλλη αυτά που ακούς και όσοι βλέπεις κάτι σου φορτώνουν. Μην διστάζεις να θέσεις όρια, να είσαι κάπως επιλεκτικός.