Ελλάδα

Ζητούσαν 2.000 ευρώ για να τους μεταφέρουν παράνομα στην Αθήνα

προσφυγες

Στη σύλληψη δύο ατόμων, 23 και 26 ετών, που ενέχονται σε παράνομη μεταφορά εννέα αλλοδαπών προχώρησαν αστυνομικοί, ενώ αναζητείται ένας συνεργός.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, εντοπίστηκε στην περιοχή της Ξηροκρήνης ακινητοποιημένο ΙΧ αυτοκίνητο, από το οποίο οι δύο συλληφθέντες, επίσης αλλοδαποί, απομακρύνθηκαν όταν αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς.

Μέσα στο αυτοκίνητο, στο χώρο των αποσκευών, βρέθηκαν 3 άτομα, ενώ στο σημείο εντοπίστηκαν άλλα 6, τα οποία, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες παρέλαβαν από περιοχή του Έβρου, με σκοπό να τους μεταφέρουν παράνομα στην Αθήνα. Σύμφωνα με την Αστυνομία κάθε αλλοδαπός κατέβαλε στους συλληφθέντες το ποσό των 2.000 ευρώ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Ποινική δίωξη στους «Ελληνες αυτόχθονες ιθαγενείς» για διασπορά ψευδών ειδήσεων

έλληνες ιθαγενείς

Στην άσκηση ποινικής δίωξης για διασπορά ψευδών ειδήσεων και διέγερση σε ανυπακοή (πλημμελήματα) σε βάρος δυο προσώπων που φέρονται ως διαχειριστές της ιστοσελίδας «Έλληνες αυτόχθονες ιθαγενείς», προχώρησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Η εν λόγω σελίδα εμφανίζεται να καλεί σε μη εφαρμογή των μέτρων που λαμβάνει η Πολιτεία για τη πρόληψη της μετάδοσης της πανδημίας για τον κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη υπόθεση ερευνήθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας μετά την διαβίβαση σχετικής δικογραφίας από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Εξάλλου, η εισαγγελία Πρωτοδικών πρόσφατα είχε ασκήσει ποινική δίωξη για διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη, ο οποίος φέρεται να δηλώνει αρνητής του κορωνοϊού αλλά και του εμβολίου ενώ, σύμφωνα με τις καταγγελίες, τάσσεται και κατά της διασωλήνωσης των ασθενών, υποστηρίζοντας πως γίνονται χωρίς λόγο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Μετέφεραν τον Μητροπολίτη από το Αγρίνιο σε ΜΕΘ και άφησαν 50χρονο εμβολιασμένο σε λίστα αναμονής

Κορωνοϊός - ΣτΕ: Συνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός – Απορρίφθηκαν όλες οι προσφυγές

 

ESPA BANNER